Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google Maps” ļaus izsekot ugunsgrēku izplatībai visā pasaulē

    Jaunākie raksti

    Klimata pārmaiņu dēļ arvien biežāk pasaulē novērojami savvaļas ugunsgrēki, kas nodara milzu postu dabai, pārvēršot pelnos kā floru, tā faunu. Ar mērķi padarīt lietotājus informētākus par savvaļas ugunsgrēkiem un to izplatību, dodot iespēju izvēlēties drošākos ceļus, “Google Maps” pieejama karte, kas ļauj izsekot lielākajām pasaules ugunsnelaimēm.

    Pie šīs iespējas jau pērn tika lietotāji ASV, taču tagad tā ieviesta globālā mērogā. Funkcijas mērķis ir palīdzēt cilvēkiem “pieņemt ātrus, apzinātus lēmumus ārkārtas situācijās”. Ja funkcija ir iespējota, lietotājs varēs redzēt lielākos ugunsgrēkus viņa atrašanās vietas tuvumā. Pieskaroties jebkurai no šīm ugunsgrēka ikonām, parādīsies saites uz palīdzības mājaslapām, tālruņiem un vietējās pašvaldības sniegtā aktuālā informācija, norādes par evakuāciju utt.

    Reklāma

    Ja šādi dati ir pieejami, lietotājam tiks parādīta informācija arī par pašu ugunsnelaimi, tās ierobežošanas pasākumiem, nodegušajiem hektāriem un laiku, kad pēdējo reizi saņemta informācija par konkrēto ugunsgrēku.

    Šajās dienās jaunajai funkcijai jābūt pieejamai “Android” un “iOS” ierīcēs, savukārt personālajos datoros tā parādīsies kaut kad vēlāk oktobrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma