Web Analytics
More
    Reklāma

    “Youtube” noņems visus video, kas satur dezinformāciju par Covid-19 vakcīnām

    Jaunākie raksti

    “Youtube” paplašinājis savu dezinformācijas politiku un nu aizliegs publicēt saturu, kurā iekļauta nepatiesa informācija par Covid-19 vakcīnām. Uzņēmums jau iepriekš bija noņēmis vienu miljonu video, kuri izplata dezinformāciju par Covid-19. Tagad “Youtube” riktīgi atrotīs piedurknes un noņems visus video pēc kārtas, kuri satur melus par vakcīnu drošību, efektivitāti un tajā esošajām sastāvdaļām, vielām.

    “Youtube” jauno vadlīniju ieviešanā seko “Facebook” piemēram, kas jau februārī paplašināja kritērijus, lai efektīvāk noņemtu nepatiesu informāciju par Covid-19 vakcīnām. Arī “Twitter” aizliedz izplatīt nepatiesu informāciju par Covid-19 un, izmantojot mākslīgo intelektu, marķē tvītus, kuri varētu būt maldinoši.

    Reklāma

    Daži satura piemēri, kas pārkāpj “YouTube” jaunās vadlīnijas, apgalvojot, ka vakcīnas…:

    • Izraisa dažādas slimības, piemēram, vēzi, diabētu;
    • Satur ierīces, ar kurām var izsekot potētos;
    • Ir daļa no iedzīvotāju skaita samazināšanas programmas.

    Šīs izmaiņas “Youtube” politikā ir saistītas ar lēno vakcinācijas tempu ASV, kur pašreiz pilnībā vakcinēti 55% iedzīvotāju. Ja nemaldos 70% slieksni bija paredzēts sasniegt jau 4. jūlijā – uz Neatkarības dienas laiku. Taču lielākoties dezinformācijas dēļ un bailēs par savu veselību vakcinācijas tempi palēninās. ASV prezidents Džo Baidens norādījis, ka sociālo mediju platformas ir vienas no vietām, kur visvairāk izplatās dezinformācija par Covid-19 vakcīnām. Lai mudinātu amerikāņus vakcinēties, piesaistītas pat dažādas slavenības, piemēram, Olīvija Rodrigo.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zigdevs
    01.10.2021 11:03

    Un tā pamazām beidzas vārda brīvība pasaulē. :(

    Krotow
    01.10.2021 11:43
    Reply to  Zigdevs

    Kādreiz “ciema idioti” netika tālāk par avīzes redakciju. Kur ir problēma?

    Itanium
    01.10.2021 11:50
    Reply to  Zigdevs

    Dezinformācija = meli.
    Pie tam šājā gadījumā: meli, kas var novest ne tikai pie “Padarīju sevi par muļķi draugu priekšā”. Kāpēc būtu jāļauj publicēt video klipi, kas satur šādus melus?

    ddsds
    01.10.2021 12:01
    Reply to  Zigdevs

    nabadziņ tu. uztaisi savu antivakseru kreiso forumu un dzn uiņu non stop tur, kur Purmsātu Maša būs par to sajūsmā.

    Aigars Axx
    02.10.2021 01:09
    Reply to  ddsds

    Kreisais drīzāk būtu vakseru forums. Lai tak ņemas ar to ķīmiju savā nodabā. Galvenais, lai netraucē pārējiem.

    digitalk
    02.10.2021 01:26
    Reply to  Aigars Axx

    pag, tas ir tu gribētu viduslaiku Eiropas mēra laikus? vai spitālīgo ciematus ar nopuvušiem deguniem, bet tie kuri staigāja apkārt, ar zvaniņu kaklā, lai veselie zin’, kad paiet malā?

    Bring out your dead

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Aigars Axx
    02.10.2021 10:53
    Reply to  digitalk

    Nezinu no kurienes tev tādi priekšstati par notiekošo, bet man ir pietiekoši daudz informācijas par sekām pēc potēm, lai to pat neizskatītu kā variantu. Nemaz nerunājot par to, ka ieguvuma arī nav nekāda. Ne par velti par to aizliegts runāt.

    Krotow
    02.10.2021 18:41
    Reply to  Aigars Axx

    Jā, viens no miljona nolikās ar trombiem vai miokardītu. Parasti meitieši, kuri vakcinējas pa virsu pretapaugļošanās tabletēm, lai gan viņām ir ieteikts līdzekļus vakcinējoties nelietot. Labi, piekrītu ka viņu otrās puses arī ir lopiņi, kuri nespēj pāris mēnešus padarboties ar gumijām. Taču jebkurā gadījumā viens aukstais no miljona vai pusotra miljona ir pieciešami pret čakaru ar veselības un darba nespējas problēmām, kas rodas Covid pārslimojušajiem.

    digitalk
    03.10.2021 05:01
    Reply to  Aigars Axx

    “man ir pietiekoši daudz informācijas par sekām pēc potēm”

    kāpēc tad nepadalies ar šo zinātniski un statistiski pamatoto informāciju? šeit ir pietiekoši daudz loģiski domājošu cilvēku, kuriem tas būtu interesanti. ja nu vienīgi linki atkal būs uz kārtējām spekulācijām un interpolācijām… tad gan nav vērts tērēt citu cilvēku laiku.

    Ciba
    01.10.2021 15:15

    Ir jau reizēm uzjautrinoši palasīties ko tur pamatskolu knapi pabeigušie grūtgalvji fantazē, bet kad viņu infantīlie spriedelējumi noved pie cilvēku nāves…
    Šai situācijai ideālajā pasaulē risinājums ir izglītība un sabiedrība, kura ir gatava mācīties un saprast. Nevis ķerties pie tuvakā lētā “risinājuma” balsojot par laimes lāčiem vai ticēt muļķībām, ka šos gribot ķirzakcilvēki iznīdēt. Ķirzakcilvēki nebaidās no kartupeļiem kuri šķībi dzied mašīnā pašiņvideo, viņi baidās no citiem ķirzakcilvēkiem.

    Skābene
    01.10.2021 15:58

    Par vēlu, visi jau sen nozombēti! :)

    Aigars Axx
    02.10.2021 01:05

    Diez kā šie pārbaudīs informāciju? Ja neskaita tās pāris pieminērās muļķības, tad pārējos gadījumos jūtams “pareizais” un “nepareizais” viedoklis. Ar to arī viss ir pateikts.

    KING
    02.10.2021 09:00

    Latvāņi jau apstrādāti.

    digitalk
    02.10.2021 10:10
    Reply to  KING

    tavs komentārs nav gluži par dezu onlainā, bet kāds sakars ar kādu iniciatīvas bagātu krievu pendergastu, kurš ievazāja LV invazīvu un indīgu augu sugu?

    [edit] vai arī tu tagad mēgini uzlikt lielu govs pļeku latviski runājošiem homo sapiens?

    Last edited 2 years ago by digitalk
    KING
    02.10.2021 18:46
    Reply to  digitalk

    Tev, .nānistam to nesaprast

    Reklāma