Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft prezentē palīdzības komplektu, lai Surface iekārtas varētu lietot cilvēki ar invaliditāti

    Jaunākie raksti

    Trešdienas vakarā Microsoft prezentēja savus jaunos Surface līnijas produktus, un bija patīkams pārsteigums, ka īpaša vieta tika atvēlēta tam, lai runātu par ērtāku ierīču lietošanu cilvēkiem ar invaliditāti.

    Tehnoloģiskās ierīces ir iespējams lietot visiem, un tās noteikti var uzlabot mūsu ikdienu, īpaši tiem cilvēkiem, kuru dzīve ir kādā mērā fiziski ierobežota. Par šo jomu ir domājis Microsoft, piedāvājot savu risinājumu, kas ļauj pārveidot iekārtas. lai tās būtu ērtāk lietojamas cilvēkiem ar invaliditāti. Tas nodēvēts par Surface Adaptive Kit, ko latviski varētu arī tā tulkot – Surface adaptīvais komplekts/Surface palīdzības komplekts. Tā mērķis ir padarīt portatīvos datorus un planšetdators vieglāk lietojamus, izmantojot uzlīmes uz klaviatūras, izcilņīem, pieslēgvietu indikatorus un ierīču atvērējus.

    Reklāma

    Avots: Microsoft

    Uzlīmju mērķis ir ļaut lietotājiem ātrāk atrast svarīgākās pogas uz klaviatūras, lai tādējādi spētu noorientēties tajās, kā arī saprast, kur pie datora ir jāpiesprauž lādētājs. Tām būs gan izciļņi, gan taktīlie indikatori, lai atšķirtu dažādas datora vietas. Ļoti interesants elements būs Surface datoru atvērējs, lai ar siksniņu spētu pavilkt ekrānu, to noliekot attiecīgajā leņķī. Protams, radot šos palīglīdzekļus, tie veidoti sadarbojoties ar cilvēkiem, kuriem ir ierobežotas kustības un maņas, lai spētu rast pēc iespējas plašāku risinājumu klāstu.

    Avots: Microsoft

    Pagaidām gan nav zināma šī komplekta cena un precīza pieejamība, bet tas būs īpaši paredzēts Surface Pro 7, Surface Laptop 3, Surface Book 3, Surface Laptop Studio un jaunākām iekārtām, kā arī Microsoft radītajā bezvadu klaviatūrām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma