Web Analytics
More
    Reklāma

    Latviešu uzņēmums “Heavy Cranes” uzstāda vienu no lielākajiem Norvēģijas vēja parkiem

    Jaunākie raksti

    Ne viens vien latviešu uzņēmums paspīdējis aiz valsts robežām, pierādot, ka ar smagu darbu un nedaudz veiksmes iespējams paveikt lielus darbus un iznest Latvijas vārdu plašāk pasaulē. Šoreiz vēlējos izcelt 2018. gadā radīto uzņēmumu “Heavy Cranes”, kas veido vienu no Norvēģijas lielākajiem vēja parkiem.

    Norvēģija un Skandināvijas valstis kopumā zināmas ar saviem centieniem atjaunojamās enerģijas jomā, plašās teritorijās uzstādot vēja ģeneratorus. “Heavy Cranes” uzdevums būs izveidot vairāk nekā 35 km garu vēja parku, kas apvienos 72 vēja ģeneratorus. Objekts atradīsies Norvēģijas vidienē – netālu no Mušjēnas pilsētas.

    Reklāma

    Darbu pie šī projekta Latvijas startaps veiks līdz šī gada beigām. “Heavy Cranes” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Lukašuks skaidro, ka uzņēmuma misija šajā projektā ir nodrošināt smago konstrukciju un vēja ģeneratoru detaļu pārvietošanu un uzstādīšanu. Darbs nav viegls – vēja ģeneratoru detaļas ir apmēram 100 tonnas smagas un tās jāpaceļ 104 metru augstumā. Papildus tam darbs norit visai sarežģītos un īpatnējos apstākļos – vēja ģeneratori jāuzstāda kalnu apvidū, vietā, kur neaug ne krūmi, ne zāle. Vienlaikus pasaulē nav daudz tādu uzņēmumu, kam ir atbilstoša tehnika šādu darbu veikšanai, kas ļauj šajā ziņā “Heavy Cranes” paspīdēt slavas saulītē.

    Būtiski piebilst, ka svarīga loma, lai “Heavy Cranes” varētu iesaistīties šajā projektā, ir bankai “Citadele”. Izmantojot “Citadele Leasing” pakalpojumu, uzņēmums ieguva finansējumu smagās mobilās pacēlājtehnikas iegādei. “Heavy Cranes rīcībā nu ir deviņi ceļamkrāni, kravas helikopters un cita veida tehnika, kas ļauj efektīvi veikt darbus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    22.09.2021 12:44

    Aleksandram ir Latvijas pilsoniba ?

    Name*
    22.09.2021 13:36
    Reply to  Roberts

    LinkedIn varat uzrakstīt viņam, ja tik ļoti uztrauc kāda pilsonība šim cilvēkam ir.

    digitalk
    22.09.2021 14:15
    Reply to  Roberts

    un tev tas ir svarīgi tāpēc, ka?..

    Roberts
    22.09.2021 16:59
    Reply to  digitalk

    Man vienkarsi interese vai Pakistanas kebabs ari skaitas latviesu uznemums ?
    Man loti patik sie skalie saukli latviesu uznemums. Kas uznemumu padara par latvisku ? :)

    geksis
    22.09.2021 19:02
    Reply to  Roberts

    Atveram uzņēmumu reģistru un apskatāmies, ka uzņēmums reģistrēts Latvijā – tātad uzņēmums ir Latvijas.
    Paskatoties Lursoft redzam, ka patiesā labuma guvējs ir ar Latvijas valstisko piederību, tātad arī apgalvojums, ka tas ir latviešu uzņēmums arī būs patiess.
    Un nav svarīgi no kurienes cilvēks nācis un kura ir viņa dzimtā valsts vai kāda ir viņa seņču tautība. Ja cilvēks sevi grib asociēt ar Latviju un pieņem Latvijas tautas paražas un likumus tad neviens nevar viņam liegt apgalvot, ka viņš ir latvietis.

    svimart
    24.09.2021 11:19
    Reply to  Roberts

    https://uzladets.lv/lv-uznemums-buve-veja-parku-nor/
    SIA Heavy Cranes ir izveidots 2018.gadā, atdaloties no SIA Arsava, lai fokusētos uz darbu eksporta tirgos – galvenokārt Skandināvijā, Lietuvā un Igaunijā.

    digitalk
    22.09.2021 14:01

    “Papildus tam darbs norit visai sarežģītos un īpatnējos apstākļos, jo vēja ģeneratori jāuzstāda kalnu apvidū, vietā kur neaug ne krūmi, ne zāle.”

    kā viens lieks, Kursora ielikts vārds, var izmainīt teikuma jēgu un likt skaļi smieties.
    Kursoraprāt sanāk, ka vēja ģeneratoru ir daudz sarežģītāk uzstādīt, ja nav krūmu un zāles :D

    Alberts Kviesis
    22.09.2021 17:08
    Reply to  digitalk

    Papildus tam darbs norit visai sarežģītos un īpatnējos apstākļos, jo vēja ģeneratori jāuzstāda stāvā un klinšainā kalnu apvidū, dažkārt tehnikai sarežģītas piekļuves vietās.

    digitalk
    23.09.2021 00:48

    tas ir pārstāstīts citāts no Aleksandra teiktā. nedomāju, ka vidusmēra cilvēks dzīvajā intervijā, nelasot no lapiņas, varētu tik precīzi, bet kokaini izteikties.

    Reklāma