Web Analytics
More
    Reklāma

    Investējot 4,4 miljonus eiro, Rimi atklāj Baltijā lielāko automatizēto preču komplektēšanas risinājumu

    Jaunākie raksti

    Lai uzlabotu produktu komplektēšanas procesa efektivitāti, precizitāti un veicinātu drošāku vidi darbiniekiem, investējot 4,4 miljonus eiro, Rimi loģistikas centrā Rīgā, Deglava ielā 161, svaigās pārtikas nozarē ir ieviesis Baltijā unikālu automatizēto preču šķirošanas sistēmu. Sistēma 168 veikaliem visā Baltijā komplektē svaigo pārtiku, augļus un dārzeņus, kā arī alkoholiskos un citus dzērienus.

    Jaunā sistēma, kas darbojas Rimi Latvia loģistikas centrā Rīgā, vienlaikus nodrošina pasūtījumu komplektēšanu veikaliem visās trīs Baltijas valstīs un galvenokārt – ap 80% apmērā – Latvijā. Augot Rimi veikalu tīklam, sistēmas specifika ļaus šo veikalu skaitu vēl palielināt.

    Reklāma

    Ikdienas darbā automatizētā šķirošanas sistēma uzlabo komplektēšanas procesa efektivitāti, samazinot nepieciešamo darbinieku skaitu visintensīvākajā darba zonā +4 grādu temperatūrā, gan arī vienkāršo loģistikas procesus. Tāpat tā veicina labāku ergonomiku, drošāku un mazāk intensīvu vidi darbiniekiem, kā arī uzlabo komplektēšanas precizitāti, tādējādi samazinot preču bojājumu skaitu komplektācijas procesā.

    “Apstākļos, kad Covid-19 pandēmija vēl nav pilnībā atkāpusies, būtiska jaunā sortēšanas sistēmas priekšrocība ir ne tikai efektīva un ātra veikalu pasūtījumu komplektēšana, bet arī drošība darbiniekiem, jo tās specifika nodrošina starp darbiniekiem pietiekamu distanci. Liels ieguvums ir arī sistēmas precizitāte – automatizācijas process palielina komplektēšanas kvalitāti un samazina cilvēciskās kļūdas. Tā kā sistēma darbojas unikālos apstākļos – pazeminātā temperatūrā no +2 līdz +6 grādiem – varam apstrādāt visa veida produktus, īpaši svaigo pārtiku, piemēram, pienu, sieru, piena produktus, neietekmējot to kvalitāti,” stāsta Rimi Baltic piegāžu ķēdes un loģistikas direktore Kristīne Pojasņikova.

    Šķirošanas sistēma strādā septiņas dienas nedēļā, 22 stundas diennaktī, pārējo laiku veltot sistēmas tehniskajai apkopei. Sistēma aizņem apmēram 3650 kvadrātmetru lielu platību un stundā spēj apstrādāt 7500 iepakojuma vienību. Lentes ātrums ir divi metri sekundē, un viens pilns produktu kastes aplis aizņem divas minūtes. Viens cilvēks var vienlaikus komplektēt vidēji piecus līdz sešus veikalu pasūtījumus, un lietotājam draudzīgie ekrāni nodrošina ātru mācīšanās procesu, līdz ar to arī augstu operatoru produktivitāti.

    Komplektēšanas sistēmas piegādātājs ir Nīderlandes kompānija Vanderlande’s Industries B.V, kas ir viena no vadošajām automatizācijas sistēmu ražotājām pasaulē, nodrošinot, piemēram, bagāžu lentas lidostās. Vanderlande’s Industries B.V turpinās Rimi nodrošināt attālināto servisu, sistēmas apkopi un kvalitātes pārbaudes, taču ikdienā par komplektēšanas sistēmu rūpēsies profesionāla Rimi tehniķu komanda.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma