Web Analytics
More
    Reklāma

    Krāpnieks saņēmis 12 gadu cietumsodu par 1,9 miljonu AT&T telefonu atbloķēšanu

    Jaunākie raksti

    ASV tiesa uz 12 gadiem notiesājusi vīrieti, kurš septiņu gadu laikā ir spējis atbloķēt uzņēmumam piesaistītos telefonus, tādējādi radot 201,5 miljonus dolāru lielus zaudējumus.

    Šo noziegumu veicis pakistānietis Muhameds Fahds, savu shēmu uzsākot ar to, ka sazinājies ar kādu uzņēmuma AT&T darbinieku, piesolot lielu kompensāciju par to, ja viņš palīdzēs šajā afērā. Pēc tam Fahds caur šo darbinieku ir mēģinās iesaistīt vēl citas saistītās personas. Cilvēkiem vienkārši bija jāsamaksā naudas summa Fahdam, un viņš atbloķēja AT&T piesaistītos telefonus. Tomēr jau 2013. gada pavasarī uzņēmums izveidoja iekšējo drošības sistēmu, kas apgrūtināja darbiniekiem iespēju atbloķēt telefonu IMEI kodus. Pēc tam notiesātais izmantoja izstrādātāja pakalpojumus, lai izveidotu īpašu atbloķēšanas programmu, un to uzstādot AT&T sistēmā. Tas ļāvis telefonus atslēgt gan attālināti, gan efektīvāk.

    Reklāma

    Zaudējumi mobilo pakalpojumu sniedzējam tika radīti tādā veidā, ka klientiem par atbloķētajiem telefoniem vairs nenācās maksāt uzņēmumam. Tādā veidā apstrādāti vairāk nekā 1,9 miljoni telefonu, radot iespaidīgos 200 miljonu dolāru zaudējumus. Fahds tika arestēts 2018. gadā, un pēc tam viņš tikai izdots ASV par saviem veiktajiem noziegumiem, un tagad saņēmis oficiālo sodu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skabene
    22.09.2021 08:09

    Eiropā AT&T saņemtu sodu no Eiropas komisijas par telefonu piesaistīšanu tikai vienam konkrētam tīklam! :D

    Reklāma