Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV regulatora vadītāja “Tesla Full Self-Driving” sistēmas mārketingu sauc par bezatbildīgu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla pamazām gatavojas tam, lai plašākai sabiedrībai piedāvātu savu braukšanas palīgsistēmu “Full Self-Driving”, taču uzņēmums saskaras ar vērā ņemamu pretestību un iebildumiem no ASV regulatoriem.

    Nacionālās transporta drošības padomes (NTSB) vadītāja Dženifera Homendija intervijā The Wall Street Journal paudusi viedokli, ka veids, kā Tesla prezentē šo sistēmu, cilvēkiem rada maldinošu priekšstatu par tās patiesajām spējām, rezultātā novedot pie nepareizas sistēmas ekspluatācijas, kas var apdraudēt satiksmes drošību. Viņa Tesla autonomās braukšanas palīgsistēmu pozicionējumu un nosaukumus sauc par “maldinošiem un bezatbildīgiem”.

    Konkrēto sistēmu pēdējā gada laikā testējuši Tesla lietotāji, kurus īpaši izraudzījies pats ražotājs. Tagad viss tiek gatavots tam, lai “Full Self-Driving” sistēmu varētu lietot plašāks Tesla mašīnu īpašnieku loks Amerikā. Elektroauto ražotājam savu autonomās braukšanas sistēmu dēļ bijis daudz dažādu problēmu ar atbildīgajām instancēm – šobrīd notiek izmeklēšana par vismaz duci gadījumu, kad Tesla mašīnas, izmantojot “Autopilot” sistēmu, ietriekušās ceļmalā stāvošos glābēju transportlīdzekļos. Lai arī Tesla nenoliedz, ka “Full Self-Driving” sistēma atbilst “Level 2” autonomās braukšanas prasībām, proti, vadītajam visu laiku jāskatās uz ceļu un jābūt gatavam iesaistīties, gan “Autopilot”, gan “Full Self-Driving” sistēmu nosaukumi jebkurā gadījumā rada maldinošas asociācijas un priekšstatus par to patiesajām iespējām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    21.09.2021 12:04

    Gan jau pirms piedāvāšanas plašākam lokam šo opciju nosauks tā kā vajag un lai juridiski viss ir OK, kamēr tas ir izstrādes proecesā tikmēr var to sistēmu saukt kā vēlas kaut vai par “mēnesgājēju”!

    Reklāma