Web Analytics
More
    Reklāma

    “Ola” elektriskos motorollerus rūpnīcā Indijā ražos tikai un vienīgi sievietes

    Jaunākie raksti

    Elektrisko motorolleru ražotāja “Ola” vadītājs Bavišs Agarvals paziņojis, ka uzņēmuma nesen prezentētos motorollerus “S1” un “S1 Pro” rūpnīcā kopā saliks tikai un vienīgi sievietes. Plānots, ka rūpnīcā laika gaitā strādās 10 tūkstoši daiļā dzimuma pārstāves – dāmas būs atbildīgas par visu, sākot no motorolleru salikšanas uz konveijera, beidzot ar rūpnīcas vadību.

    Indiešu uzņēmumam ir lieli plāni un tas jau nākamgad plāno piegādāt apmēram 15 procentus no visiem pasaules elektriskajiem motorolleriem. Agarvals norāda, ka šāds solis ir daļa no centieniem veidot iekļaujošu darba vidi un piedāvāt darba iespējas sievietēm. Ražotājs izveidojis īpašu apmācību programmu, tādējādi sagatavojot un apmācot darbinieces motorolleru ražošanai.

    Reklāma

    Šāds gājiens ir plats solis uz priekšu tieši Indijā, kur vērā ņemama sabiedrības daļa joprojām dzīvo, ievērojot vēsturiskās tradīcijas, proti, sieviete atbild par mājas darbiem un bērnu audzināšanu. Indijā sievietes sastāda mazāk nekā 20 procentus no kopējā nodarbināto skaita valstī un “Ola” šādā veidā cer mainīt šo praksi, darba tirgū iesaistot vairāk daiļā dzimuma pārstāves. Arī uzņēmuma ražotie motorolleri būs rietumu standartiem lēti – to cena ASV varētu būt apmēram pusotrs tūkstotis dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    15.09.2021 09:35

    Izlasot rakstu radās iespaids, ak tiks izmantots lētais sieviešu darba spēks, jo sievietes nekur citur darbā neņem un te varēs uzreiz nodarbināt 10 000 un tirgot skūterus pa lēto.

    16.09.2021 09:54
    Reply to  Skābene

    Tavus Nike Indonēzijā ekskluzīvi šuj tie, kuriem vajadzēja iet sākumskolā.

    Skābene
    16.09.2021 10:55
    Reply to  Artis Ābols

    Kas negrib iet skolā, tas šuj priekš manis Nike un strādā raktuvēs, lai varētu ražot akumulatorus tavam Apple. :)

    PS: nav tik traki ar tiem Indonēzijas bērneļiem, tur ir diezgan labi attīstīta skolu sistēma mazajiem. Pieaugušie no lauku rajoniem gan nereti iztiek ar 20-30USD mēnesī, bet no otras puses banāni, mango un kafija aug turpat ap mājas stūri un no drēbēm tev vajag tikai šortus, maiku un iešļūcenes.

    Arčiņš
    15.09.2021 10:18

    Cena olai ir pasaka. Pats motorolleris arī izskatās labi. Cena Eiropā būs jāreizina ar 2 , tas spriežot pēc cenas Jawai Indijā un Eiropā.

    Diskodejotājs
    15.09.2021 10:26

    Tad jau nosaukumu vajadzēja atbilstošu, tipa “Zita & Gita”

    Roberts
    15.09.2021 18:15

    Es to drizak redzu ka atklatu dzimuma diskriminaciju. Kas tas iespejams tikai Indija. EK vajadzetu aizliegt sis kompanijas produktu importu del diskriminacijas. EK pamattiesibu harta tomer ir aizliegta diskriminacija pec dzimuma.

    Harta
    15.09.2021 18:18
    Reply to  Roberts

    Visu pareizi saproti. Kad briti savulaik mēģināja šiem ieskaidrot, ka paradums sadedzināties atraitnei ir stulbs un bezjēdzīgs, tad indieši noreaģēja ka nedrīkst diskriminēt sievietes un aizliegt tām sadedzināties.

    Reklāma