Web Analytics
More
    Reklāma

    Indija pusvadītāju un elektronikas ražošanā ieguldīs 15 miljardus dolāru

    Jaunākie raksti

    Indijas valdība ir apstiprinājusi ievērojamu investīciju plānu pusvadītāju un elektronikas ražošanas spēju uzlabošanā valstī. Paredzams, ka jau tuvākā gada laikā Indijā tiks uzbūvētas trīs rūpnīcas, kurās tiks ražoti pusvadītāji, kā arī citas elektronikas komponentes. Indija šo ražotņu izveidē plāno ieguldīt līdzekļus vairāk nekā 15 miljardu ASV dolāru vērtībā.

    “Čipu” rūpnīca tiks veidota sadarbojoties indiešu Tata Electronics un taivāniešu Powerchip Semiconductor (PSMC) uzņēmumiem. Tajā tiks ražoti ne 28, 40, 55 un 110 nanometru tehnoloģijas čipi. Tās ne tuvu nav pašas modernākās tehnoloģijas šajā jomā, taču tāpat ir liels pieprasījums pēc šādiem čipiem ne tikai iekšējā tirgū, bet arī eksportā. Šādi čipi tiek izmantoti strāvas vadības, displeju, mikrokontrolieru u.c. augstas veiktspējas skaitļošanas ierīču ražošanā.

    Reklāma

    Bez pusvadītāju ražotnes, Indija būvēs arī rūpnīcas, kurās tiks veidoti procesori no saražotajiem pusvadītājiem (chip packaging), kā arī šo produktu testēšanas centru. Tās taps sadarbojoties indiešu CG Power and Industrial Solutions, japāņu Renesas un taizemiešu Stars Microelectronics.  Kopā visās šajās jaunajās rūpnīcās tiks nodarbināti ap 50 000 cilvēku.

    Indija 2019. gadā iepirka pusvadītāju produktus 22 miljardu ASV dolāru vērtībā un Indijas IT un elektronikas ministrs Rajeev Chandrasekhar paredz, ka 2023. gadā šis skaitlis pieaugs līdz 110 miljardiem. Tie būs aptuveni 10% visa pasaules pusvadītāju patēriņa. Tāpat aptuveni 20% no pasaules pusvadītāju dizaina inženieriem nāk no Indijas. Tādējādi valsts ieguldījumi šajā jomā kalpo tās attīstības mērķiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma