Web Analytics
More
    Reklāma

    Indija atvieglo importa nosacījumus elektroauto, paverot durvis Tesla un citiem autoražotājiem

    Jaunākie raksti

    Indija ir pasaulē lielākais tirgus, kurā oficiāli pagaidām nav ienācis elektroauto ražotājs Tesla. Tam par iemeslu ir ļoti stingrie importa nosacījumi šajā valstī, kā arī ļoti augsti tarifi. Tesla un Indijas valdības pārstāvji regulāri tikušies sarunās, lai apspriestu veidus, kā Tesla varētu ienākt tirgū, bet nesekmīgi. Tagad Tesla un citi elektroauto ražotāji sagaidījuši zināmu pretimnākšanu no valsts.

    Indijas valdība preses relīzē paziņojusi, ka izstrādāts risinājums, lai valsts sevi pozicionētu kā elektroauto ražošanas vieta, piesaistot ārzemju investīcijas, vienlaikus ļaujot importēt mašīnas ar zemākiem tarifiem.

    Programma paredz, ka elektroauto, kuru vērtība ir vismaz 35 tūkstoši ASV dolāru vai vairāk, tiks piemērots zemāks 15% importa nodoklis, bet tāds risinājums būs pieejams 5 gadus un ar papildus nosacījumiem. Autoražotājiem Indijā jāveic investīcijas vismaz 500 miljonu dolāru apjomā. Tāpat 3 gadu laikā Indijā jāatver elektroauto ražotne, turklāt šai rūpnīcai jāizmanto noteikts apjoms vietējo ražotāju sagatavoto detaļu. Zemāks importa tarifs tiks piemērots kopumā 40 tūkstošiem automašīnu no konkrētā ražotāja – ne vairāk kā 8000 mašīnām gadā.

    Jau iepriekš vairākkārt ziņots, ka Tesla un Indijas pārstāvji aizvadījuši sarunas par rūpnīcas būvniecību šajā valstī. Viens no iespējamajiem scenārijiem ir rūpnīca, kurā tiek būvēts Tesla jaunās paaudzes budžeta modelis par 25 tūkstošiem dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma