Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” līdzdibinātājs Stīvs Vozņaks līdzradījis kosmosa uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Stīva Vozņaka (Steve Wozniak) vārds daudziem visvairāk varētu saistīties ar kompāniju “Apple”, ko viņš kopā ar Stīvu Džobsu un Ronaldu Veinu dibināja tālajā 1976. gadā.

    “Apple” dibinātāji. No kreisās: Stīvs Džobss, Ronalds Veins un Stīvs Vozņaks. Avots: The Washington Post

    Dzīves laikā Vozņaks savu uzņēmēja talantu izpaudis vairāku kompāniju vadīšanā, tostarp “Zeus Wheels”, kas nodarbojās ar izsekošanas ierīču radīšanu, kuras nedaudz līdzinās “Apple AirTag“. Nu Vozņaks nolēmis iekāpt nedaudz citā lauciņā, paziņojot, ka kopā ar inženieri Aleksu Fildingu (Alex Fielding) dibinājis kosmosa uzņēmumu “Privateer Space“, kura mērķis ir nodrošināt to, lai kosmosa telpa būtu droša un pieejama.

    Pagaidām par jauno uzņēmumu atklāts netiek pārāk daudz. Arī “Privateer Space” mājaslapā informācija ir skopa, lai neteiktu vairāk. Vienīgi norādīts, ka uzņēmums tiks pārstāvēts “AMOS Tech 2021” konferencē, kas norisinās no 14. līdz 17. septembrim Maui, Havaju salās. Varbūt pēc tās uzzināsim kaut ko vairāk.

    Mazliet vairāk “Privateer Space” mērķus, iespējams, ilustrē Vozņaka “Youtube” video, kurā teikts, ka “mēs rūpēsimies viens par otru, risināsim problēmas kopā. Tās nav sacensības vai spēle. Mēs neesam viena persona, viens uzņēmums, viena tauta. Mēs esam viena planēta. Mums ir jāsastrādājas un jādara tas, kas ir pareizi. Mums ir jārūpējas par to, kas mums pieder, lai nākamai paaudzei būtu labāka dzīve”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma