Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple būs jāļauj izmantot trešo pušu norēķinu metodes savās lietotnēs

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas izskaņā notika svarīga tiesas sēde starp Apple un spēļu izstrādātājiem Epic, kuriem tomēr nāksies maksāt platformas komisijas maksu, taču saistībā ar to, Apple turpmāk būs jāļauj izmantot trešo pušu norēķinu metodes.

    Patiesībā šīs varētu būt pietiekami lielas izmaiņas Apple App Store lietotņu veikalā, jo līdz šim uzņēmums ir pārvaldījis visas saistītās puses, tai skaitā maksājumu metodes, kas nozīmē pilnīgu monopolu. Tomēr pēc salīdzinoši labvēlīgā tiesas lēmuma Epic lietā, tehnoloģiju gigantam būs jāsniedz iespējas par lietotnēm un citiem saistījamiem maksājumiem norēķināties arī citā veidā, ne tikai ar Apple Pay. Skatoties no Apple pozīcijām, tās noteikti ir lielas izmaiņas kopējā ekosistēmā un principā, kādā uzņēmumam patīk pārvaldīt lietas. Man gan ir sajūta, ka šī brīža pozīcijas un ērtā integrācijā, neveicinās esošo lietotāju migrāciju uz citām maksājumu metodēm.

    Lai īstenotu maksājumu iespēju paplašināšanos, uzņēmumam ir dotas 90 dienas, un tām jāstājas spēkā 9. decembrī. Tiesa, tas nenozīmē, ka šiem servisiem jābūt pilnībā integrētiem App Store un lietotnes, bet šādu iespēju var piedāvāt vien ar papildu saites izmantošanu vai līdzīgā veidā norādīt uz citām maksājumu metodēm. Tas varētu pamudināt Epic atgriezties Apple platformā, kad reāli būs iespējams norēķināties citos veidos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hmm
    15.09.2021 12:26

    Vai tad? Kaut kur lasīju, ka tieši nekas nebūs un aizstāvēja savu pozīciju.

    Reklāma