Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Music izmanto Shazam tehnoloģiju, lai pareizi norēķinātos par remiksētām dziesmām

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple paziņojis par tādu tehnisko jaunumu, kas ļaus atpazīt dziesmu remiksos izmantotās oriģinālās dziesmas, lai tādējādi atbilstoši par tām norēķinātos ar autoriem.

    Jaunajā risinājumā tiek izmantota Shazam dziesmu atpazīšanas servisa tehnoloģija, kuru uzņēmums iegādājās 2018. gadā, un šobrīd tas pat ir integrēts iPhone darbībā. Līdz šim Apple sadarbojās ar Dubset Media Holdings, lai identificētu remiksos izmantotās dziesmas un maksātu atbilstošas licenču maksas. Shazam tehnoloģijas izmantošana būs solis uz priekšu, jo ļaus vēl precīzāk izdalīt gan pamata dziesmu, lai norēķinātos ar tās autoriem, kā arī attiecīgo ieņēmumu daļu nodot paša remiksa autoram. Līdz šim norēķināšanās par šādu mūziku straumēšanas servisos bijis izaicinājums, īpaši laikā, kad aug elektroniskās un deju mūzikas popularitāte.

    Reklāma

    Protams, aktīva remiksu veidošana šo procesu padara pietiekami sarežģīta, lai izdalītu visu izmantoto saturu. Vismaz Apple apgalvo, ka viņi būs pirmais mūzikas straumēšanas serviss, kas spēs nodrošināt, lai visas iesaistītās puses remiksos saņemtu savu daļu ienākumu. Saistībā ar šo notikumu, Apple Music servisā parādīsies mūzikas ierakstus studijas !K7 dīdžeja DJ Kicks remiksētās dziesmas, kas tirgū oficiāli neesot skanējušas jau 15 gadus. Tāpat straumēšanas servisa remiksēto dziesmu sadaļa kļūs arvien piepildītāka. Shazam tehnoloģijas izmantošana klausīšanās laikā ļaus redzēt dziesmas oriģinālu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma