Web Analytics
More
    Reklāma

    Ņujorka līdz 2035. gadam plāno pilnībā pāriet uz bezizmešu transportlīdzekļiem

    Jaunākie raksti

    ASV lielpilsētas Ņujorkas politiķi pieņēmuši lēmumu, ka pilsētā un arī visā Ņujorkas štatā līdz 2035. gadam pilnībā jāpāriet uz bezizmešu transportlīdzekļiem vieglo auto un kravas busiņu sektorā. Līdzīgi kā tas ir citās vietās ar tādiem pašiem mērķiem, arī pēc šī termiņa Ņujorkā būs atļauts lietot līdz tam brīdim reģistrētus auto ar iekšdedzes dzinējiem, taču jaunām mašīnām pilnīgi noteikti būs jābūt bezizmešu.

    Ja tas būs ekonomiski pamatoti, tad līdz 2045. gadam līdzīgs mērķis, proti, pilnīga pāreja uz bezizmešu transportu, tiks ieviests arī kravas auto segmentā. Arī ASV valdība dažādos veidos cenšas veicināt pāreju uz bezizmešu transportlīdzekļiem, tādējādi valstij mēģinot sasniegt iepriekš nospraustos mērķus izmešu samazināšanā.

    Lai Ņujorkas pilsēta sasniegtu sevis izvirzītos klimata mērķus, apmēram 400 tūkstošiem auto īpašnieku līdz 2030. gadam būs jāpāriet uz elektroauto. Šobrīd Ņujorkā vien ir ap diviem miljoniem auto īpašnieku. Lai šo procesu veicinātu, pilsētas vadība sola izveidot 10 tūkstošus uzlādes punktu ielu malās un citās vietās, kur bieži atrodas auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma