Web Analytics
More
    Reklāma

    Meklējot plikbildes, kāds krāpnieks no iCloud lietotājiem izkrāpj 620 000 bilžu

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā publiskota informācija par visai nopietnu drošības pārkāpumu, kas krāpniekam ļāvis iegūt vairāku tūkstošu lietotāju iCloud pieejas datus un tādējādi lejupielādēt 620 000 bilžu.

    Šādu nodarījumi veicis Hao Kuo Chi no Kalifornijas, kuram, uzdodoties par Apple atbalsta darbinieku, ir izdevies no cilvēkiem izkrāpt viņu mākoņservisa iCloud pieslēguma informāciju. Tas ļāvis iegūt vairāk nekā 620 000 bilžu un 9000 video, kuros nu jau apsūdzētais pāridarītājs vēlējies atrast erotiska saturas bildes tieši no sievietēm. Ar vēlmi tās pārdot vai saglabāt savā kolekcijā.

    Kopumā informācijas izkrāpšanas shēmā pāridarītājs ir uzdevies par Apple atbalsta speciālistu, izmantojot dažādus viltus e-pastus, kas ļāvis iegūt lietotājvārdus un paroles. Tālāk jau ar šo informāciju bijis iespējams ielogoties iCloud kontos un attiecīgi piekļūt gan fotogrāfijām, gan video materiāliem, kas tiek saglabāti šajā mākoņservisā. Kā norāda informācija, tad kopumā šādi ir izdevies iegūt vairāk nekā 4700 lietotāju informāciju. Iegūtās bildes un video tika dalītas divās kategorijās – vai nu materiāli satur erotisku saturu vai nē.

    Šo gluži nevar saukt par Apple vainu, bet gan krāpniecības shēmu, uz kuras uzķērušies lietotāji, tā kā vienmēr pārbaudīt, kam sūtiet savu personīgo informāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma