Web Analytics
More
    Reklāma

    “Airbnb” sniegs pajumti 20 000 afgāņu bēgļiem

    Jaunākie raksti

    Talibiem pārņemot varu Afganistānā pēc tam, kad ASV no turienes izveda savu armiju, civiliedzīvotāju drošība pakļauta nopietnām briesmām, daudzi no viņiem izmisīgi meklē patvērumu. Ņemot vērā šo situāciju, naktsmītņu rezervēšanas kompānija “Airbnb” paziņojusi, ka programmas “Frontline stay” ietvaros uz laiku bez maksas izmitinās 20 000 afgāņu bēgļu, kas ir visai cēla rīcība no uzņēmuma puses.

    “Airbnb” savā paziņojumā norādījis, ka ir pilnīgi skaidrs, ka afgāņu bēgļu pārvietošana un izmitināšana gan ASV, gan citās valstīs radījusi nozīmīgu humāno krīzi. Tieši tāpēc “Airbnb” ir gatavs iesaistīties un sniegt pajumti šiem cilvēkiem. Protams, viens ir tas, ka “Airbnb” ir gatavs mesties palīgā, taču pavisam kas cits – vai naktsmītņu īpašnieki būs gatavi sadarboties un palīdzēt bēgļiem? “Airbnb” izpilddirektors Braiens Českijs “Twitter” izteicis aicinājumu ikvienam “Airbnb” apartamentu īpašniekam panākt soli pretī un palīdzēt.

    Reklāma

    Paredzēts, ka šajā programmā iesaistīsies apartamentu īpašnieki no visas pasaules. Viņu piedāvātās naktsmītnes afgāņu bēgļiem pilnībā apmaksā “Airbnb”, “Airbnb” bezpeļņas organizācija – Airbnb.org, savu artavu sniedz arī ziedotāji no Airbnb.org Bēgļu fonda un citām organizācijām. “Airbnb” pagaidām nav informējis, cik ilgi “Frontline stay” programma plānota, bet norādījis, ka 20 000 afgāņu bēgļiem palīdzēs tik ilgi, cik tas būs nepieciešams.

    Jāpiebilst, ka arī citi uzņēmumi palīdz Afganistānas iedzīvotājiem, kad varu valstī pārņēmuši talibi. Piemēram, “Facebook” un “Clubhouse” izstrādājuši rīkus, kuri ierobežo afgāņu personiskās informācijas publisku pieejamību.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma