Web Analytics
More
    Reklāma

    Ferrari jaunais krosovers “Purosangue”, iespējams, ieradīsies ar jauniem klimatkontroles risinājumiem

    Jaunākie raksti

    Ferrari un krosovers izklausās pēc ļauna murga, taču Lamborghini ar “Urus” šo auto tipu sekmīgi integrējis savā piedāvājumā, tagad pie krosovera strādājot arī Ferrari. Mašīna ar nosaukumu “Purosangue” pagaidām ir attīstības stadijā, savukārt nesen pamanīts patenta pieteikums liecina, ka ražotāja inženieri sagatavojuši interesantu klimatkontroles inovāciju, ko varētu pirmoreiz varētu ieraudzīt tieši šajā modelī.

    Ferrari iesniedzis patenta pieteikumu Eiropas patentu birojā ar jaunu klimatkontroles risinājumu. Tas paredz, ka sistēma izmanto termokameras, lai fiksētu temperatūru auto salonā, kā arī sekotu vadītāja un pasažieru ķermeņa temperatūrai. Sistēma ņem vērā cilvēku dzimumu, ķermeņa uzbūvi un apģērbu. Šie dati tiek izmantoti, lai sistēmas vadība nodrošinātu optimālu gaisa plūsmu, temperatūru un komfortu katram no mašīnā sēdošajiem cilvēkiem.

    Reklāma

    Pagaidām gan nav oficiāli izziņots, kur ražotājs plāno izmantot šādu tehnoloģiju vai arī kad tā varētu nonākt sērijveida ražošanā. Tomēr patenta zīmējumā norādītais auto ir ar divām sēdekļu rindām, kas aizdomu ēnu par plānoto pielietojumu met tieši uz topošo krosoveru. Līdz šim Ferrari piedāvājumā vienīgais auto ar divām sēdekļu rindām bijis “GTC4Lusso”, bet nākamais Ferrari rindas kārtībā ar divām sēdekļu rindām ir tieši “Purosangue”. Klimatkontrole, kura pati spēj izskaitļot un nodrošināt ideālo temperatūru mašīnā sēdošajiem šajā segmentā, protams, būtu loģiska un jēgpilna inovācija, taču pagaidām neatliek nekas cits, kā vien gaidīt un vērot vai šī tehnoloģija tiešām nonāks ražošanā.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma