Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel izziņo jaunu augstas veiktspējas grafisko procesoru līniju ar nosaukumu ARC

    Jaunākie raksti

    Vairāku gadu garumā Intel ir strādājis un attīstījis jaunu grafisko procesoru līniju, un šajā nedēļā beidzot ir atklāts tās nosaukmus – Arc, bet pirmo produktu segvārds ir Alchemist.

    Jaunā produktu līnija būs paredzēta gan galda, gan portatīvajiem datoriem, un Intel vēlas radīt augstas veiktspējas grafiskos procesorus, tāpēc gaidāmie produkti Arc sērijā būs paredzēti dažāda satura apstrādei un videospēļu baudīšanai. Pagaidām gan nav pieejama precīza tehniskā informācija, tomēr ir zināms, ka pirmie produkti varētu būt pieejami 2022. gada pirmajā ceturksnī. Tie būs produkti, kas slēpsies zem segvārda Alchemist. Kā norāda uzņēmums, tad šie “dzelži” būs veidoti, balstoties uz Intel XE HPG mikroarhitektūru, kas atbalstīs staru izsekošanas tehnoloģiju (ray-tracing), tāpat pilnībā atbalstot DirectX 12.

    Reklāma

    Precīzāka tehniskā un attiecīgi arī veiktspējas informācija būs pieejama šī gada beigās. Pēc Intel pārstāvju teiktā, uzņēmums vēlas iesaistīties cīņā ar Nvidia un AMD ražotajiem grafiskajiem procesoriem. Tādējādi kļūstot par trešo lielo spēlētāju šajā tirgū, tomēr tikai laiks parādīs, vai tā tas arī īstenosies praksē. Arc produktu līnija nebūs tikai atsevišķas videokartes, bet tās tiks papildinātas ar atbilstošo programmtūru un servisiem. Intel vēlas nodrošināt pilnu servisu saviem potenciālajiem klientiem, uzrunājot gan tos, kuriem grafiskie procesori ir svarīgi radošajam darbam, gan īstiem “geimeriem”.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.08.2021 12:01

    Ray tracing un DLSS analogs jau vidējā līmeņa laptopos izskatās pavisam interesanti. Ja tikai “racēji” neatkodīs kā šo produktu norakt savās alās ar atbilstošām sekām pārējiem.

    Reklāma