Web Analytics
More
    Reklāma

    “Samsung” sola līdz 2025. gadam atteikties no vienreizlietojamās plastmasas ierīču iepakojumos

    Jaunākie raksti

    Jaunākie klimata analīzes ziņojumi, protams, neliecina ne par ko labu un mudina planētas iedzīvotājus nekavējoties mainīt savus paradumus un dzīvot dabai draudzīgāk. Daļa tehnoloģiju uzņēmumu jau rīkojas, no viedtālruņu iepakojumiem izņemot sienas lādētājus. Savukārt vakar, 11. augustā, savā produktu prezentācijā “Samsung” paziņoja, ka līdz 2025. gadam no savu ierīču iepakojumiem pilnībā izņems vienreizlietojamo plastmasu.

    “Samsung” savu jauno ilgtspējīgo redzējumu mobilo sakaru biznesam nosaucis par “Galaxy for the Planet”. Šīs iniciatīvas ietvaros uzņēmums sola, ka pēc iespējas no produktu iepakojumiem izņems visu nevajadzīgo. Savukārt plastmasas izstrādājumus, ko tradicionāli izmanto, aizstās ar videi draudzīgiem materiāliem. Tā kā “Samsung” ir ļoti liela kompānija, kas ik gadu piegādā miljoniem ierīču, klimata uzlabošanai šis būs svarīgs solis un, ļoti iespējams, mainīs arī citu tech uzņēmumu pieeju vismaz ierīču iepakošanā.

    Reklāma

    Plānots, ka izmaiņas skars arī pašas ierīces, kurās plastmasas detaļas līdz 2025. gadam pakāpeniski nomainīs pārstrādāti materiāli. Pēc “Samsung” teiktā, galvenie mērķi tam visam ir samazināt uzņēmuma nelabvēlīgo ietekmi uz vidi, kā arī samazināt resursu patēriņu no ražošanas līdz pat galaproduktu iznīcināšanai.

    Līdztekus tam citas “Samsung” klimata iniciatīvas ietver arī enerģijas samazināšanu gaidstāves režīmā. Pašreiz tas visos viedtālruņu lādētājos ir samazināts līdz 0,02 W, taču līdz 2025. gadam šo skaitli plānots samazināt līdz 0,005 W. Tāpat uzņēmums programmas “Galaxy Upcycling” ietvaros domā par e-atkritumu samazināšanu, uzlabojot produktu dzīves ciklu un dizainu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma