Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija plāno izveidot izsekošanas rīku, kas uzraudzīs krāpnieciskus darījumus ar kriptovalūtām

    Jaunākie raksti

    Kriptovalūtas mūsdienās kļūst par līdzekli, ko savās afērās aizvien biežāk izmanto krāpnieki, jo darījumi ar tām ir anonīmi un grūti izsekojami. Piemēram, nesenajā notikumā ar datu zādzību no “Colonial Pipeline” kibernoziedznieki pret informāciju pieprasīja izpirkuma maksu tieši kriptovalūtās. Toreiz krāpniekiem samaksātās kriptovalūtas izdevās izsekot un atgūt vairāk nekā pusi no samaksātā izpirkuma. Tikmēr Krievija plāno izveidot efektīvu risinājumu, kas noderēs visos gadījumos, lai izsekotu kriptovalūtas makus, kas saistīti ar noziedzīgām darbībām, piemēram, terorisma finansēšana.

    Zināms, ka valsts finanšu uzraudzības dienests “Rosfinmonitoring” izveidojis sadarbību ar “ROC” – kompāniju, kas iegādājusies vienu no Krievijas lielākajiem informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem, lai izstrādātu kriptovalūtas izsekošanas rīku kriptomaciņu uzraudzībai. Papildus izsekošanai rīkam jāpalīdz uzturēt kriptovalūtas maku datu bāze un jāuzrauga tirgus dalībnieku uzvedība. Risinājuma izmaksas lēšamas 200 000 dolāru apmērā.

    Reklāma

    Šajā gadījumā jāuzsver, ka jau 2018. gadā Krievija pētīja kriptovalūtu izsekošanas risinājumus. Tikmēr Lielbritānija vispār apsver aizliegt anonīmus kriptovalūtas darījumus ar mērķi ierobežot naudas atmazgāšanu un terorismu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    06.08.2021 13:07

    Pēc būtības pareizi. Taču interesanti vai Kremļa pasūtītajās ielaušanās akcijās “nopelnīto” tur arī uzskaitīs? Kārtībai taču jābūt :)

    budzis
    06.08.2021 13:29

    Izskatās, ka domā ir apzināt VISUS nākuši un tad kontrolēt. Un noziedzība te ir sekundāra iemesls .

    Pārsteidz tikai minētā summa – tas liek domāt par vienkāršu naudas atmazgāšanu nevis reālā tika veidosanu

    Reklāma