Web Analytics
More
    Reklāma

    FIB atguvis lielāko daļu kiberuzbrucējiem samaksāto bitkonu par “Colonial Pipeline” datiem

    Jaunākie raksti

    Aptuveni pirms mēneša tika veikts viens no līdz šim nopietnākajiem kiberuzbrukumiem ASV infrastruktūrai – nozagti vairāk nekā 100GB vērtīgu datu no valsts galvenā degvielas cauruļvada “Colonial Pipeline” operatora datorsistēmas. Incidentu sarīkoja Krievijā bāzēta hakeru grupa “DarkSide”, kura par informāciju pieprasīja izpirkumu bitkoinos 4,4 miljonu dolāru apjomā. Tapis zināms, ka FIB izdevies izsekot darījumam un atgūt 2,3 miljonus USD jeb vairāk nekā pusi no samaksātā izpirkuma.

    ASV Tieslietu ministrija paziņojusi, ka FIB izdevies izsekot visiem 75 bitkoiniem, ko “Colonial” samaksāja “DarkSide”. No tiem kopumā izdevies konfiscēt lielāko daļu jeb 63,7 bitkoinus, taču kriptovalūtas vērtības krituma dēļ tie ir vairs tikai 2,3 miljoni ASV dolāru. Lai vai kā šis solis no FIB puses vērtējams kā ļoti veiksmīgs, taču detaļas par to netiek atklātas. Zināms vien tas, ka FIB ieguvis privātu piekļuves informāciju digitālajam makam, kurā atradās lielākā daļa bitkoinu.

    Reklāma

    Kā jau parasti šāda veida gadījumos jāsaka – viss labs, kas labi beidzas. Kiberuzbrucēju dēļ “Colonial Pipeline” darbība bija apturēta vairākas dienas, kas radīja īpaši lielu haosu ASV austrumkrasta štatos. 8850km garais cauruļvads nodrošina degvielas resursus ne tikai parastajiem iedzīvotājiem, bet arī lielākajām ASV lidostām un sabiedriskajam transportam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    10.06.2021 09:13

    Skaisti :)

    2002
    10.06.2021 09:56

    rosinoša ziņa visiem, kas bitnaudas izmanto slīpajām štellēm.

    LAN
    10.06.2021 10:38

    Nez cik relevanta ir cenas iepīšana. Būtu dīvaini lasīt “atguvuši 200% no prasītā izpirkuma”, ja BTC vērtība būtu cēlusies.

    Reklāma