Web Analytics
More
    Reklāma

    “Netflix” veido dokumentālo filmu par “SpaceX” pirmo privāto misiju kosmosā

    Jaunākie raksti

    Īlona Maska vadītā kosmosa kompānija “SpaceX” straujiem soļiem tuvojas tam, lai sarīkotu pirmo komerciālo misiju kosmosā. To plānots rīkot jau septembra vidū, kas ir ļoti svarīgs notikums ne tikai pašai kompānijai, bet visai kosmosa industrijai. Tieši tāpēc vismaz daļu no šīs misijas plānots īpaši iemūžināt. “Netflix” nolēmis radīt piecu sēriju dokumentālo filmu “Countdown: Inspiration4 Mission To Space”, uzskatāmi parādot gan astronautu apmācības, gan pašu ceļu līdz orbītai un uzturēšanos “SpaceX” kosmosa kuģī “Crew Dragon”.

    Zīmīgi, ka “Countdown: Inspiration4 Mission To Space” ir pirmā “Netflix” dokumentālā filma, kurā notikumi tiks atspoguļoti “gandrīz reāllaikā”. “Netflix” sola, ka pirmās divas sērijas būs skatāmas jau 6. septembrī, savukārt nākamās divas – 13. septembrī. Tā kā “SpaceX” pirmā civilā misija kosmosā plānota 15. septembrī, ja viss notiks kā plānots, noslēdzošā sērija pirmizrādi varētu piedzīvot līdz mēneša beigām.

    Reklāma

    Pie filmas producēšanas strādā arī “Time Studios”, savukārt tās režisors ir Džeisons Hehīrs (Jason Hehir), kurš strādāja arī pie Maiklam Džordanam veltītā seriāla “The Last Dance”.

    Par septembrī plānoto “SpaceX” pirmo privāto misiju rakstījām jau februārī. Tās ietvaros četru cilvēku apkalpe līdz piecām dienām uzturēsies kosmosa kuģī “Crew Dragon”, kas riņķos pa pielāgotu trajektoriju apkārt Zemes orbītai. Šajā misijā, kas tiek rīkota labdarības mērķu vārdā, nepiedalīsies profesionāli astronauti. To pilnībā apmaksā fintech kompānijas “Shift4 Payments” CEO Džareds Aizekmens (Jared Isaacman), kuram pievienosies vēl trīs līdzbraucēji, kas, varētu teikt, izvēlēti nejauši un kuru vietas uz kuģa Aizekmens apmaksājis.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma