Web Analytics
More
    Reklāma

    Džefs Bezoss: Lai glābtu Zemi, visas piesārņojumu radošās nozares jāpārvieto kosmosā

    Jaunākie raksti

    Kādreizējais “Amazon” izpilddirektors, kosmosa kompānijas “Blue Origin” dibinātājs un nu jau jaunais astronauts Džefs Bezoss vakar ar vēl trim ceļabiedriem devās uzņēmuma pirmajā komerciālajā kosmosa lidojumā. Likumsakarīgi, ka pēc tāda notikuma ir daudz iespaidu un rodas pārdomas. Bezosam tās saistās ar klimata pārmaiņām un to, ka Zeme ir jāglābj no piesārņojuma. Un risinājums viņam ir – visas piesārņojumu radošās nozares “aizvākt” no Zemes un pārvietot uz kosmosu.

    Džefs Bezoss, sniedzot interviju pēc lidojuma kosmosā, pauda pārliecību, ka visa smagā rūpniecība, visas nozares, kuras rada piesārņojumu, ir jāpārvieto uz kosmosu. Viņš mudināja planētas iedzīvotājus saglabāt Zemi kā skaistu pērli, kāda tā ir. Protams, miljardieris paskaidroja, ka ceļš līdz tam nebūs ne viegls, ne ātrs un prasīšot vairākas desmitgades, taču ar kaut ko esot jāsāk, jo lielas lietas sākas ar maziem solīšiem.

    Reklāma

    Pie šādas idejas Bezoss nonāca, tieši pateicoties aizvadītajai misijai kosmosā. Viņš saka, ka cilvēki nespēj iedomāties, cik patiesībā atmosfēra ir plāna, pirms tas viss nav redzēts no kosmosa. Cilvēki uzskata, ka atmosfēra ir milzīga, neievainojama, pret to var izturēties slikti, un nekas nemainīsies. Taču, no kosmosa augstumiem raugoties, tā nemaz nav. Kad nokļūsti kosmosā, redzi, cik tā patiesībā ir niecīga un trausla. Bezoss arī uzsvēris, ka no savas puses cenšas dzīvot videi draudzīgi, taču lidojums kosmosā šo vēlmi ir daudzkārt pastiprinājis.

    Vienlaikus, lai arī ko neteiktu vai nedarītu, Džefam Bezosam ir savs nelabvēļu bariņš, kuri neuzskata par videi draudzīgu viņa došanos kosmosā, nav apmierināti ar darba apstākļiem “Amazon” vai arī ir kādas citas pretenzijas. Tika pat savākti vairāk nekā 200 000 parakstu, lai panāktu, ka Bezoss nevarēs atgriezties atpakaļ uz Zemes. Dažiem par nožēlu Bezoss smaidīgs un laimīgs staigā atkal pa Zemes virsu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    22.07.2021 15:28

    kas tā bagātniekiem par modi publiski paust muļķības?

    22.07.2021 21:45
    Reply to  digitalk

    Nu tā notiek,ja neesi pietiekoši atpūties un neizgulējies…

    jazeps
    22.07.2021 21:11

    Zeme nav un nekad nebuus cilveces majas, visums tai skaitaa arii zeme ir nepartrauktaa transformacijas procesa , par ko vinsh runa ir pilnigs absurds zeme cilveku izspiedis araa tam pat nebus nepieciesamas “klimata parmainas” klimats mainisies jebkuraa gadijumaa gribam to vai nee, pec kada laika shii “perle” cilvekam bus elle, tas ir neizbegami tapat kaa naave un tas notiks jebkur kur kads spers kaju vai tas ir cilveks vai cita civilizacija. Cilveks uz shis planetas ir lai izspiestu visu labaako no sevis, lai kad pienaks laiks mes sevi varam turpinat citur. Musu majas ir viss kosmoss, bet musu domashana ir aprobezhota ar sho mazo perli. Paskat uz bezosa domashanas procesu vina vienigaa doma ir razhot vairak meslu paterinam, lai ko vinsh sarazhotu procesaa tas tik un taa nonaks atpakal uz zemes, vinsh pats ar to ari atzist ka vinsh ir problema, nemitigs bezjedzigs paterinsh ar lietam kuras patiesiba nenes cilvecei nekadu labumu

    Hhhh
    22.07.2021 21:35

    Lai viņš labāk robotize savas vergu noliktavas. Neviens cilvēks nav pelnījis tur strādāt

    tiktok
    23.07.2021 09:49

    patiesibaa jau ir otradi, vienigais ko glaabt ir cilveks, zeme neonosliks okeaaanaa ar visu plastmasas varzu, zemei bus labi arii bez mums

    digitalk
    23.07.2021 12:19
    Reply to  tiktok

    neglaimo sev, Zemei būs vienalga.

    Tiktok
    23.07.2021 18:48
    Reply to  digitalk

    A ko tad es rakstu

    digitalk
    23.07.2021 19:46
    Reply to  Tiktok

    tu raksti “zemei būs labi arī bez mums”, a es rakstu, ka Zemei ir vienalga — ar mums vai bez mums ;)) es saprotu, ka tas tāds lingvistikas joks vien ir, sorry.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    tiktok
    24.07.2021 01:47
    Reply to  digitalk

    Lol :D

    Reklāma