Web Analytics
More
    Reklāma

    Spānija daļu “Covid-19” atveseļošanās fonda līdzekļu novirzīs valsts autobūves pārejai uz elektroauto

    Jaunākie raksti

    Spānijas valdība paziņojusi, ka 4,3 miljardus eiro, kurus valsts saņems no Eiropas Savienības “Covid-19” atveseļošanās fonda, novirzīs valsts autobūves pārejai uz elektroauto un to detaļu ražošanu. Valsts premjerministrs Pedro Sančezs norādījis, ka šāda veida investīcijas Spānijai un tās ekonomikai būs “revolucionāras”, tam ļaujot piesaistīt papildus apmēram 19 miljardus eiro no privātajiem investoriem.

    Valdības vadītājs paziņojis, ka nauda nonāks visās autoražošanas ķēdes daļās, sākot ar tādiem procesiem kā materiālu, piemēram, litija iegūve, beidzot ar sarežģītu elektrisko detaļu un bateriju ražošanu.

    Sančezs norāda, ka līdz 2030. gadam autobūvei būtu jāsastāda 15 procentus no Spānijas IKP pašreizējo 10 procentu vietā. Tāpat viņš skaidro, ka plānots radīt jaunas darbavietas – autobūvē un ar to saistītajās nozarēs Spānijā strādā 2 miljoni cilvēku, kas spāņus padara par otro lielāko autobūves nāciju Eiropā pēc vāciešiem. Spānija investēs 1 miljardu eiro, stimulējot iedzīvotājus iegādāties elektroauto un vēl papildus miljardu eiro publiskās uzlādes infrastruktūras attīstībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma