Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija liek “Google” samaksāt 592 miljonus USD par konkurences noteikumu neievērošanu

    Jaunākie raksti

    Francijas pretmonopola regulatori devuši tehnoloģiju gigantam “Google” divus mēnešus laika samaksāt 592 miljonus ASV dolāru soda naudu par negodprātīgu rīcību un rīkojumu neievērošanu, kas saistīti ar Francijas mediju satura publicēšanu un samaksu. Naudas sods ir atbilstošs tam, cik “Google” ir parādā ziņu izdevējiem par viņu saturu.

    Uzņēmums Francijā ir pakļauts nopietnai pārbaudei par pret konkurenci vērstu praksi ziņu meklēšanas un publicēšanas jomā. Jāatzīmē, ka jūnijā jau rakstījām, ka “Google” piespriests 267 miljonu USD naudas sods par tirgus stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un negodīgu komercpraksi.

    Reklāma

    Taču, kas attiecas uz šo lēmumu – “Google” ar to gan nav īsti mierā un saka, ka “ir ļoti vīlies”. Uzņēmuma pārstāvja paziņojumā teikts, ka “Google” visa procesa laikā rīkojies godprātīgi un ka ar piespriesto naudas sodu tiek ignorēti gan kompānijas centieni panākt vienošanos, gan arī pati ziņu publicēšanas prakse platformā.

    Lai vai kā, “Google” jāpiekrīt divu mēnešu laikā samaksāt prasītos teju 600 miljonus USD. Pretējā gadījumā situācija būs vēl skarbāka – kompānijai papildus būs jāmaksā 1,1 miljons dolāru dienā. Pagaidām nav zināms, vai “Google” plāno protestēt pret šo lēmumu vai arī piekritīs samaksāt prasīto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma