Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija uzliek “Google” 220 miljonu eiro lielu sodu par negodīgu komercpraksi

    Jaunākie raksti

    Francijas konkurences padome uzlikusi “Google” 220 miljonus eiro jeb 267 miljonus USD lielu sodu par to, ka kompānija izmantojusi savu dominējošo stāvokli reklāmu izvietošanā internetā. Zināms, ka “Google” šim lēmumam arī nav pretojusies un piekritusi vienoties gan par maksājamo summu, gan arī veikt dažas būtiskas izmaiņas savā reklāmas tehnoloģijā.

    Konkurences padome izmeklēšanas ietvaros noskaidroja, ka “Google” radījusi labvēlīgākus nosacījumus savai reklāmas izsoļu platformai “AdX”, kas agrāk saucās “Doubleclick Ad Exchange”. Šādā veidā, ceļot asti sev augšā un nostumjot konkurentus malā, “Google” pārkāpusi godīgas konkurences nosacījumus, par ko Francija iekasēs visai treknu naudas sodu.

    Reklāma

    “Google” ik pa laikam “noraujas” un par savu reklāmu politiku saņem mazāku vai brangākus sodus vairāku miljonu eiro apmērā. Pēdējais lielākais bija Itālijas piemērotais 100 miljonu eiro naudassods, kas tikai pirms dažām nedēļām tika uzlikts “Google” radītajai platformai “Android Auto”. Tā bija liegusi vietējam uzņēmumam “Enel X” pielāgot un palaist “JuicePass” lietotni, kas ļauj atrast elektroauto uzlādes stacijas un veikt apmaksu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars Dzerve
    09.06.2021 18:01

    -“Ziniet, mums te valsts kasē tāds neliels budžeta robs, ko darām?”
    -“Nesatraucieties, re, kur paņemsim Google un Facebook, uzliksim kādu sodu!”

    Krotow
    09.06.2021 22:58

    Ziniet, mums te ielu remontam naudas nav, ārstiem un policistiem algām naudas nav, soliņi salauzti un nodokļus arī neviens nemaksā.
    – Tad atveriet YouTube un paskatieties kaķus. Pa to laiku mēs no jūsu klikšķiem vēl pavārīsimies.

    Reklāma