Web Analytics
More
    Reklāma

    Google saņēmusi 100 miljonu eiro sodu no Itālijas par lietotnes neiekļaušanu Android Auto platformā

    Jaunākie raksti

    Itālijas konkurences padome ir piemērojusi 100 miljonu eiro sodu Google radītajai Android Auto platformai, kura nav ļāvusi vietējam uzņēmumam Enel X pielāgot un palaist īpašo JuicePass lietotni, kas ļauj atrast elektroauto uzlādes stacijas un veikt apmaksu.

    Izmeklēšanā atklājies, ka šīs lietotnes izstrāde un piekļūšana Android Auto no Google puses ir tikusi liegta jau divu gadu garumā. Tas nozīmē to, ka izstrādātājam ir tikusi liegta reāla iespēja izveidot savu klientu bāzi, kuriem varētu interesēt šāds serviss. Šo vietu, iespējams, vēlas ieņemt Google Maps karšu lietotne, tomēr eksperti norāda, ka tā joprojām nesniedz iespēju rezervēt un apmaksāt uzlādes punktus. Konkurences padome šobrīd gaida komentārus no Google, paskaidrojot kā tiks mazināta šī ierobežojošā konkurence Enel X Italia uzņēmumam, kā arī kopumā citiem izstrādātājiem Android Auto platformai.

    Reklāma

    Vismaz pagaidām Google nav sniegusi oficiālu atbildi par šo situāciju, norādot vienīgi to, ka viņiem ir augstas drošības prasības pret to, kādām lietotnēm ir jāatrodas viņu platformās. Pārstāvji no Enel X cer, ka tomēr tiks sniegta vismaz kāda iespēja pielāgot JuicePass un citas elektroauto uzlādes tīklu lietotnes Android Auto servisam. Domāju, ka te tomēr jāņem vērā arī nacionālais aspekts, jo Enel X ir Itālijā bāzēts uzņēmums, un noteikti būtu jāsaņem oficiāls Google paziņojums. Izklausās, ka pēc kāda laika katrai Eiropas valstij būs sava prasība naudas izteiksmē pret Google.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uname
    18.05.2021 10:47

    Parazitēšana – līdzīgs princips, kā bija ar Austrālijas ziņu servisiem, kur vēlējās piedzīt naudu par ziņu izplatīšanu no Google un Facebook.

    Kursors.lv
    18.05.2021 12:33
    Reply to  Uname

    Nē, tas nav līdzīgs princips. Nav labi parazitēt uz citu darba rēķina.

    Aigars Axx
    19.05.2021 02:12

    Tik pat labi to varētu teikt par krāvēju, kurš izrok no noliktavas dzīlēm tieši vajadzīgo un noliek pircējam uz galda. Tomēr viņu nesauc par parazītu, bet pat maksā algu.

    Last edited 2 years ago by Aigars Axx
    Kursors.lv
    19.05.2021 07:44
    Reply to  Aigars Axx

    Nē.

    Aigars Axx
    20.05.2021 11:38

    Jā. :-)

    Elektriķis
    18.05.2021 11:38

    Jā, tas ir dīvaini, ka Vāze, kas ir Googles īpašumā, uzmācas ar degvielas cenām, bet uzlādes punktus nerāda. Vajadzētu būt iestatījumam: e-auto vai ICE auto.
    e-mobi Ābola aplikācijā uzlādes stacijas rādās uz baltas lapas, kartes nav. Vai Google nedod piekļuvi?

    Skābene
    18.05.2021 14:14
    Reply to  Elektriķis

    Intereses pēc paskatījos, vai pie auto degvielas veidiem var norādīt EV. Diemžēl nav ne EV, ne ūdeņraža auto, bet ir uzradies LPG. :)

    Elektriķis
    18.05.2021 14:33
    Reply to  Skābene

    LPG auto ir daudz vairāk kā EV, vismaz šeit. Intertesanti, kas būs tad, kad vāzes izvēlē parādīsies EV, vai Teslas lādētāji arī būs iekšā, vai būs divas paralēlās pasaules?

    LAN
    18.05.2021 21:50
    Reply to  Elektriķis

    Pie transportlīdzekļa tipa var izvēlēties “Elektriskais”.

    Elektriķis
    19.05.2021 08:26
    Reply to  LAN

    Paldies! Kusora komentāri ir noderīgi :)
    Vienīgi uzlādes stacijas joprojām nerāda…varbūt nestāstīs par degvielas cenām, kaut arī degvielas veidu jopojām var izvēlēties.

    Skābene
    19.05.2021 09:10
    Reply to  Elektriķis

    Auto tipa izvēle šķiet palīdz tikai navigācijas algoritmam, ļaujot braukt pa sabiedriskā joslām, vai neprasa caurlaidi, iebraucot Jūrmalā. Uzlādes vietas netiek uzrādītas. Žēl, kā reiz plānojas ārvalstīs nomāt auto un elektriskā zoja ir uz pusi lētāka par Benzīna radiniekiem un ir plans izmantot elektriskās uzlādes vietas kā bezmaksas stāvvietas pilsētas apskatei.

    Elektriķis
    19.05.2021 09:21
    Reply to  Skābene

    Kā nomas auto ar uzlādi? Vai jāčakarējās pašam ar daudzo operatoru džungļiem?
    Chargemap aplikācija pagaidām izskatās vislabākā, lai atrastu uzlādes staciju kartē.

    Skābene
    19.05.2021 16:36
    Reply to  Elektriķis

    Auto nomas pakalpojuma sniedzēja lapā teikts, ka divas uzlādes kartes nāk komplektā ar auto. Sanāk ka nomas kompānijai ir līgums ar 2 uzlādes staciju tīkliem. Un uzlāde ir iekļauta auto nomas cenā, nekas papildus nav jāmaksā.

    Elektriķis
    19.05.2021 17:05
    Reply to  Skābene

    Izskatās jauki. Ja vien pietiks ar tiem diviem tīkliem.

    Reklāma