Web Analytics
More
    Reklāma

    Android 12 ļaus spēlēt mobilās spēles pat pirms to lejupielādes beigām

    Jaunākie raksti

    Šajā nedēļā notiekošajā Google mobilo spēļu izstrādātāju konferencē (Game Developer Summit) uzņēmums paziņojis, ka jaunākajā Android 12 operētājsistēmā laiks no spēles lejupielādes līdz tās reālai spēlēšanai telefonā tiks saisīnāts divas reizes.

    Tas nozīmē to, ka spēli būs iespējams jau spēlēt pirms tā būs pilnībā lejupielādēta. Līdz šim tieši mobilās spēles mūsu viedtālruņos varētu būt vienas no tām lietotnēm, kas aizņem visvairāk atmiņas. Tas nozīmē, ka ir nepieciešams kāds laiks, lai tā pilnībā tiktu uzstādīta telefonā, taču ar jauno iespēju play as you download (latviski varētu tulkot kā “spēlē kamēr ielādē”) tās būs iespējams spēlēt jau brīdī, kad ir sākusies lejupielāde.

    Reklāma

    Avots: Google

    Protams, pie šī brīža interneta ātrumiem vismaz mūsu pusē arī ietilpīgāku lietotņu lejupielāde visticamāk aizņems vien pāris minūtes, tomēr mūsdienas ik sekunde ir no svara, un šajā laikā lietotājs jau varētu būt pazaudējis interesi par spēli, bet izstrādātājs iespēju nopelnīt. Kā norāda Google, tad aptuveni 400 MB lielu mobilo spēli un programmu jaunajā Android 12 versijā tagad būs iespējams palaist divreiz ātrāk, ja salīdzina ar iepriekšējām mobilās operētājsistēmas versijām. Sony PlayStation konsoļu lietotāji jau būs pieraduši pie līdzīgas iespējas šīs platformas spēlēm.

    Šobrīd Google piedāvā arī Play Instant iespēju, kas daļu mobiļo spēļu ļauj izbaudīt pat bez instalēšanas, sniedzot ierobežotu spēju izbaudīt spēles sniegtās iespējas, lai saprastu vai ir tālāka interese un vēlme to lejupielādēt pilnībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārcis
    14.07.2021 11:15

    Mjā, tiešām spēlīšu spēlēšanas uzsākšanas laiks, par minūti agrāks, ir tas kur bija jāpiestrādā gan jau veselai nodaļai izstrādātāju :D Priekškam ?

    Eggy Mega
    14.07.2021 12:22
    Reply to  Mārcis

    Tas varētu būt aktuāli, ka tik ļoti gribas spēlēt, bet vienīgais pieejamais tīkls ir mobilais ar GPRS vai EDGE ātrumiem.

    fufcix
    14.07.2021 18:24
    Reply to  Eggy Mega

    spēle nav sieviete, var pagaidīt :-)

    1250
    14.07.2021 19:10
    Reply to  fufcix

    sievietei jāpagaida, kamēr līmenis nav iziets)

    Gundars
    14.07.2021 13:03

    Varbūt restorānos varētu ieviest iespēju sākt ēst porciju, kamēr tā vēl nav pabeigta gatavot? Un doties ārā no frizētavas kad frizieris vēl nav pabeidzis frizūru?

    davix
    14.07.2021 13:56

    Situācija, kad darbinieki paši sāk izdomāt sev darbu :)

    rudzu rikas
    15.07.2021 00:12

    Laikam visbezjēdzīgākā “fīča” ever.

    Reklāma