Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēdējā gada laikā par kļūdu pieteikumiem Microsoft izmaksājis 13,6 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Microsoft publiskojis oficiālo atskaiti par savu kļūdu pieteikšanas programmas darbību no 2020. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 30. jūnijam. Šo 12 mēnešu laikā tehnoloģiju gigants ir pamanījies izmaksāt 13,6 miljonus USD par ziņotajām un pieteiktajām kļūdām.

    Kopumā šajā programmā pēdējā gada laikā naudas kompensācijas ir saņēmis 341 pētnieks, kā tos dēvē Microsoft. Kopumā tikušas pieteiktas 1261 viena kļūda un ievainojamība visos saistītajos Microsoft produktos, programmatūrā, pakalpojumos un iekārtās. Gada griezumā izmaksājamā atlīdzība tādējādi sasniegusi 13,6 miljonus USD, bet lielākā vienreizējā summa, kas tikusi izmaksāta ir bijusi 200 000 USD. Protams, ja salīdzina šo summu ar potenciālajiem zaudējumiem, kādus uzņēmums var iegūt, tad principā tā ir niecīga summa. Iniciatīva kopumā kalpo kā labs stimulants ikvienam no mums ziņot par kādu nepilnību un drošības kļūdu.

    Avots: Microsoft

    Piemēram, par Xbox Live produkta ziņotu kļūdu var saņemt līdz 20 000 USD, par mākoņpakalpojuma Microsoft Azure kļūdu līdz 40 000. Lielākā 200 000 USD atlīdzība tika saņemta Microsoft Hyper-V programmas ietvaros, kurā ziņo par dažādām kļūdām, kas var būt saistītas ar ārējā koda izmantošanu. Vidējā izmaksājamā summa par vienu apstiprinātu ziņojumu bijusi vairāk nekā 10 000 USD. Principā ikviens no mums var ziņot par dažādām kļūdām un neprecizitātēm ar iespēju saņemt pateicību naudas izteiksmē.

    Protams, Microsoft nav vienīgais uzņēmums, kurš mēģina pateikties par šādu darbu no saviem lietotājiem. Jau iepriekš esam ziņojuši arī par Apple izmaksātājiem 100 000 USD lietotājam, kurš atrada visai nopietnu ievainojamību Apple ID pieslēgumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma