Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izlaiž labojumu kļūdai “PrintNightmare”

    Jaunākie raksti

    Nedēļas sākumā jau ziņojām par to, ka Microsoft publiskojis informāciju par ļoti nopietnu drošības kļūdu Windows operētājsistēmā, kura ļauj attālināti pieslēgties lietotāja sistēmai un veikt dažādas darbības. Trešdienā uzņēmums beidzot izlaidis oficiālu labojumu un aicina ikvienu to instalēt.

    Informācija par šo kļūdu noplūda nejauši, jo drošības zinātniekiem nepārdomāti sanāca nopubliskot saistīto informāciju platformā GitHub. Kaut arī Microsoft paspēja noreaģēt pietiekami ātri, tomēr ir zināms, ka daļai cilvēku tā ir bijusi pieejama kādu laiku, un, iespējams, ļaundari ir tikuši pie tās. Problēma ir saistīta ar Print Spooler servisu, ļaujot attālināti pieslēgties un instalēt dažādas programmas, kā arī veidot jaunus lietotājus ar pilnām tiesībām. Tātad kāds cits var pilnībā kontrolēt jūsu datoru.

    Reklāma

    Tā kā kļūda un problēma nodefinēta par ļoti nopietnu un bīstamu, tad Microsoft ir reaģējis pietiekami ātri, publiskojot tās labojumu. Nepieciešams doties uz mājaslapu, kurā var iegūt labojumu, un to uzstādīt savos datoros. Labojums ticis izdots Windows 7, Windows 8, Windows 10 un Windows Server operētājsistēmām. Ja to nav iespējams izdarīt, tad vēl viens no risinājumiem ir Print Spooler servisa atslēgšana datoros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma