Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple Watch”, iespējams, atkal glābis dzīvību

    Jaunākie raksti

    “Apple Watch” pulksteņi piedāvā plašu veselības monitoringu, kas primāri domāts, lai lietotājs varētu ikdienā sekot līdzi galvenajiem rādītājiem, salīdzināt tos dažādos laika periodos pie atšķirīgas slodzas utml. Taču reizēm šādas funkcijas var glābt arī dzīvību. Aprīļa beigās kāda sieviete Mičiganas štatā savā “Apple” viedpulkstenī fiksējusi paaugstinātu sirdsdarbības ātrumu, ko, kā izrādās, izraisījusi sirdslēkme.

    Redzot brīdinājumu pulkstenī par sirdsdarbības ātrumu 169 sitieni minūtē, tika nolemts vērsties pie ārsta, kurš apstiprinājis, ka sievietei nesen bijis infarkts. Būtiski, ka, izņemot šo brīdinājumu “Apple Watch”, sievietei nav bijis ne jausmas par šādām veselības problēmām, kas vēlāk arī tika atrisinātas.

    Reklāma

    “Apple Watch” brīdinājums tiek uzskatīts par galveno iemeslu, kāpēc sieviete nolēma vērsties pie ārsta, veikt izmeklējumus, atklājot infarkta esamību. Viņa norāda, ka, ja nebūtu ievērojusi šo brīdinājumu, iespējams, piedzīvotu vēl vienu sirdslēkmi, kas varēja būt arī liktenīga.

    Jāpiebilst, ka šī nav vienīgā reize, kad “Apple Watch” glābis dzīvību. “Apple Watch 6” modelis ļauj piezvanīt 911 un izsaukt ātro palīdzību, ko izmantojis kāds ledū ielūzis vīrietis. Bez šīs funkcijas, ļoti iespējams, glābēji nebūtu paspējuši laikā un vīrietis būtu nosalis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma