Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple Watch” glābj ledū ielūzušu vīrieti

    Jaunākie raksti

    Kādam vīrietim vārdā Viljams Rodžerss Ņūhempšīrā, ASV gadījās laime nelaimē. Slidojot pa aizsalušu upi, viņš pēkšņi ielūza. Laimīgā kārtā vīrietis nēsāja “Apple Watch 6”, kas sniedz iespēju piezvanīt 911 un izsaukt ārkārtas palīdzības dienestu. To arī Rodžerss nekavējoties izmantoja, šādā veidā, ļoti iespējams, izglābjot sev dzīvību.

    Vīrietis atceras, ka brīdī, kad ielūzis ledū, centies nekrist panikā un izsvērt visas iespējas, kā sev palīdzēt. Tajā brīdī viņš atskārta, ka nēsā “Apple Watch”, kas dod lielisko iespēju sazināties ar ārkārtas palīdzības dienestu, un nekavējoties rīkojās. Palīdzība bija jāsniedz ātri, jo šādā aukstumā ķermeņa temperatūra ātri vien krītas. Tomēr glābēji aši reaģēja uz izsaukumu un piecas minūtes pēc zvana jau bija klāt.

    Reklāma

    Starp citu, pie šīs “Emergency SOS” funkcijas vari nokļūt, nospiežot pulksteņa sānā esošo pogu un nedaudz paturot. Te atradīsi iespēju ne tikai izslēgt “Apple Watch”, bet arī sazināties ar ārkārtas palīdzības dienestu.

    Šādā pat veidā “Apple Watch” var būt glābiņš vairākās kritiskās situācijās, piemēram, autoavārijās. Pulkstenis arī var laicīgi brīdināt par veselības problēmām, kā sirds kaites. “Apple Watch 6” papildus piedāvā arī iespēju mērīt skābekļa līmeni asinīs un brīdinās lietotāju, ja tas ir pārāk zems.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    11.03.2021 09:07

    Latvijā glābšanas dienests vairāk kā 5 minūtes iztērētu, lai noskaidrotu precīzu atrašanās vietu! :)

    Rūdolfs Rancāns
    11.03.2021 09:17

    Vai pulkstenis prot izsaukt 911 (112) arī bez LTE pieslēguma?

    Emīls Dārziņš
    11.03.2021 09:23

    Kamēr telefons pie rokas, gan jau ka vēl spēj. Bēdīgāk, ja tas samirkst un izslēdzas

    Uldis
    11.03.2021 13:13

    nu sākot no iPhone7 (neoficiāli 6s) jau vairs tik viegli nesamirkst, var arī uz kādu brīdi iebāzt zem ūdens un vēl pēc tam darbosies. Cits jautājums – ja telefons šādā brīdī ir kabatā kaut kur zem ūdens – tad gan ar Mobilo tīklu un bluetooth varētu būt čābīgi

    Elektriķis
    11.03.2021 09:31

    Daudzās valstīs, tajā skaitā ASV, var nopirkt un lietot Ābola pulksteni ar mobilā tīkla pieslēgumu. Mēs neesam to valstu vidū, neesam pelnījuši, tāpat kā Teslas servisu.
    Šādam pulkstenim grozāmā podziņa ir sarkanā krāsā.

    KKTK
    11.03.2021 10:32

    Nē – viss kārtībā. Komentāra nav :)

    Last edited 3 years ago by KKTK
    Normunds Gulbis
    17.03.2021 01:07

    Pie mums, ja tev nav kovits, tad tev izglābs.

    Reklāma