Web Analytics
More
    Reklāma

    Slovākijā veikts lidojošas mašīnas testa lidojums starp divām pilsētām

    Jaunākie raksti

    Lidojošas mašīnas ir viena no tām lietām, ko daudzi no mums iztēlojušies kā kaut ko ļoti interesantu, taču ar prātu saprotam, ka tamlīdzīga lieta pagaidām ir fantastika un sapnis nākotnē nevis tulīt un tagad realizējams projekts. Tomēr tā nedomā kāds inženieris Slovākijā, kurš radījis lidojošas mašīnas prototipu, kas spējis lidot starp divām pilsētām, tik tiešām izpildot gan lidošanas, gan braukšanas procesus.

    Prototips ar nosaukumu “AirCar” gaisā pacēlās no Slovākijas pilsētas Nitras, bet pēc 35 minūšu lidojuma piezemējās valsts galvaspilsētā Bratislavā. Pēc tam šī transportlīdzekļa autors un arī pilots Stefans Kleins trīs minūšu laikā “ielocīja” spārnus un citas lidošanai nepieciešamās lietas, lai kustību pēc tam turpinātu uz četriem riteņiem un pa asfaltu.

    Reklāma

    Kleins pie šāda veida prototipiem strādājis vairāk nekā 30 gadus, gaisā pavadot vairāk nekā 40 stundas. Kopumā šis bija 142.lidojums, bet pirmais starppilsētu. Atrodoties gaisā, auto pārvietojās ar aptuveni 170km/h lielu ātrumu. Kleins saka, ka šis lidaparāts pacēlies divarpus kilometru augstumā, kā arī veicis pāris asākus pagriezienus testēšanas nolūkos. Šo visu darbina 160Zs jaudīgs “BMW” dzinējs un, katram gadījumam, ir arī izpletnis.

    Šī projekta izstrādātājam jau padomā jaunas idejas – iecerēts lidaparāts-mašīna ar 300Zs jaudu, kas pa gaisu spēs pievarēt pat 1000 kilometrus un tiek plānots, ka tas tiks sertificēts Eiropas Aviācijas regulatoros.

    Skaidrs, ka uzbūvēt “lidojošu mašīnu” ir ārkārtīgi sarežģīti, jo jāsabalansē lidošanai nepieciešamās lietas, piemēram, aerodinamika, spārni un neliels svars, kā arī lietas, kas nepieciešamas, lai transportlīdzekli varētu saukt arī par mašīnu. Vēl viena neliela problēma šim konkrētajam lidaparātam ir vajadzība pēc skrejceļa – no tuvējās taisnās ielas diez vai izdosies pacelties gaisā. Neskatoties uz to, šis tik un tā ir ļoti interesants un arī savdabīgs projekts

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma