Web Analytics
More
    Reklāma

    Honda izziņo pirmo pašbraucošo elektrisko nulles pagrieziena zāles pļāvēju

    Jaunākie raksti

    Zīmols Honda ir izziņojis pasaulē pirmo ar baterijām darbināmu un autonomi braucošu nulles pagrieziena zāles pļāvēju, kas pie īstā darba ķersies nākamajā gadā.

    Jaunā zāles pļāvēja prototipa nosaukums ir Honda Autonomous Work Mover (AWM). Kaut arī uzņēmums nav publiskojis nekādu tehnisko informāciju, Honda ir apstiprinājusi, ka jau ir notikuši pirmie testi kopā ar kādu ASV bāzētu uzņēmumu. Kā arī Honda sagaida jaunus sadarbības partnerus jau plašāka mēroga reālai lietošanai nākamajā gadā.

    Nulles pagrieziena zāles pļāvēju būs iespējams vadīt gan manuāli, gan autonomi. Pirms tam vadītājam būs nepieciešams izbraukt nepieciešamo pļaušanas maršrutu un saglabāt tā koordinātes. Pēc tam AWM, izmantojot globālās satelītnavigācijas sistēmu (GNSS), būs spējīgs paša spēkiem to izbraukt. Tāpat zāles pļāvējs varēs izmantot dažādus maršrutus un rakstus, kas tiks glabāti mākoņdatu serverī.

    Autonomojam nulles pagrieziena zāles pļāvējam būs jāatrodas noteiktā sākumpunktā, un tā vadītājs no sava planšetdatora vai viedtālruņa varēs palaist konkrēto maršrutu. Honda norāda, ka AWM būs spējīgs ieturēt taisnu distanci arī lielos slīpumos un negludās vietās, par ko rūpēsies divu motoru saķeres kontrole. Tāpat zāles pļāvējs aprīkots ar četriem radariem un četriem LiDAR sensoriem.

    Lai uzlabotu zāles pļaušanas kvalitāte, tas automātiski regulēs asmeņu ātrumu. Tādējādi tiks taupīta enerģija, kā arī sasniegts precīzs rezultāts. Pagaidām gan nav zināma ne plānotā autonomā zāles pļāvēja cena, ne tehniskā specifikācija par bateriju un tās darbības ilgumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    11.10.2023 20:32

    Kā nez būs ar cūku rakumiem, tie nespēs izbojāt pašbraukšanas procesu?

    Reklāma