Web Analytics
More
    Reklāma

    “Sony” iepazīstina ar savu 9000 USD vērto profesionālo dronu “Airpeak S1”

    Jaunākie raksti

    Arī “Sony” pamazām iekaro bezpilota lidaparātu tirgu, janvārī tehnoloģiju pasākumā “CES 2021” prezentējot savu dronu “Airpeak S1”. Toreiz gan kompānija neko daudz par to nestāstīja, taču nu dalījusies ar krietni plašāku informāciju, atklājot, ka drons maksās ap 9000 ASV dolāru (ap 7300 eiro), kas liecina par to, ka šī iekārta visticamāk būs domāta profesionālajam tirgum augstas kvalitātes satura radīšanai.

    Kompānija norāda, ka “Airpeak S1” ir paredzēts darbam ar “Sony” bezspoguļa kamerām, piemēram, “Alpha 7S”, “Alpha 7R”, “Alpha 9” sēriju, “FX3” un pat “Alpha 1” 8K – 50 megapikseļu kameru. Ar kameru drona lidošanas laiks sasniedz 12 minūtes, bez tās – 22 minūtes. Šīs “Sony” kameras, protams, nenāks līdzi, toties viss pārējais – pats drons (nav aprīkots ar kameru), divi propelleru pāri, kontrolieris, divas baterijas un lādētājs – gan iekļauts komplektā.

    Reklāma

    “Airpeak S1” lielākie plusi ir tā stabilitāte un izturība pret stiprāku vēju. “Sony” saka, ka tas saglabā savu stabilitāti brāzmās, kas sasniedz pat 20m/s. Gribas uzreiz salīdzināt ar manis testēto “DJI Mavic Mini 2”, kas var lidot pie maksimālā vēja ātruma 8.5-10.5 m/s. “Airpeak S1” aprīkots arī ar stereo kamerām un sensoriem, kuri palīdz apstāties, pirms drons uztriecies kādam šķērslim.

    Jāsaka, ka arī “Airpeak S1” maksimālais ātrums ir salīdzinoši iespaidīgs, ieskrienoties līdz 80km/h 3,5 sekundēs. Savukārt maksimālais ātrums sasniedz teju 90km/h. “Sony” gan nav teicis, kādu ātrumu iespējams sasniegt, ja dronam pievienota kamera.

    “Airpeak S1” var darbināt, izmantojot tikai komplektācijā iekļauto kontrolieri, savukārt lietotne “Airpeak Flight” lidināšanu un drona pārvaldību padarīs vienkāršāku. Būtiski, ka to var lidināt gan viens cilvēks, gan tandēmā, kur viens kontrolē pašu dronu, otrs – atbildīgs par pievienoto kameru. Uzreiz jāsaka, ka lietotne pašreiz sastrādājas vienīgi ar “iOS” un “iPadOS” operētājsistēmām. Paredzēts, ka “Airpeak S1” pie pircējiem nonāks septembrī.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nezinamais
    11.06.2021 14:40

    12 min, ar ko Sony taisās konkurēt? Ar tādām minūtēm nav, ko darīt dronu lauciņā, un vēl tāda cena…

    AgnisR
    11.06.2021 16:10
    Reply to  Nezinamais

    Tev ir zināmi briesmīgi daudz dronu modeļi, kas spēj strādāt ar atsevišķām bezspoguļu kamerām uz stabilizētiem, atsevišķi vadāmām turētāju rokām? Pavisam aši uzmetot aci uz profesionālo dronu tirgu, DJI pie daudz maz nopietna līmeņa arī ātri sasniedz šo cenu. Profesionāls rīks nav jānoliek tikai tāpēc, ka TEV nevajag.

    trel
    16.08.2021 16:27
    Reply to  Nezinamais

    Vēl jārēķinās, ka tās 12min ir karājoties gaisā nevis kustoties visos virzienos.Ja sāksi lidot/sekot objektam, tad vari lidošanas laiku vēl uz pusi samazināt.
    skaidrs, ka šis drons ir ļoti šaurai nišai paredzēts. Man ar tādu būtu bail kaut ko darīt. Kā pacelies un aizlido līdz objektam, tā sāc jau stresot, ka atlikušais lidošanas laiks ir pāris minūtes un principā vajadzētu jau sēdināt to nost

    Krotow
    16.08.2021 17:48
    Reply to  Nezinamais

    Tas ir pilnīgi citas kategorijas drons kā širpotreba DJI. Domāts citai uzņemšanas kvalitātei. Un parasti ar dubulto vadību.

    Reklāma