Web Analytics
More
    Reklāma

    Imou Bullet 2 viedās āra novērošanas kameras apskats

    Jaunākie raksti

    Uzreiz sākšu ar to, ka Imou Bullet 2 nav ikdienišķā, lētā novērošanas kamera, kuras uzbūvē izmantoti materiāli, kas pārstrādāti no vecām Moskviču salonu plastmasas detaļām. Šoreiz ražotājs izvēlējies šo novērošanas kameru ietērpt ļoti augstvērtīgā plastmasā, arī visa pārējā uzbūve (stiprinājums pie sienas un kameras novietojuma pret sienu pieregulēšanas kāja) ir negaidīti augstas kvalitātes.

    Arī iepriekš apskatītās āra novērošanas kameras bija no plastmasas, kas var aukstumā kļūt trausla, kā arī tiešā Saules gaismā plastmasa var sākt nodzeltēt, deformēties, vai kļūt trausla ilgākā gaismas un siltuma iedarbības laikā, bet Imou Bullet 2 rada pavisam citu iespaidu par materiālu kvalitāti.

    Reklāma

    Imou Bullet 2 ir viena no retajām mājas lietotājiem paredzētajām kamerām, kas piedāvā izvēlēties objektīva skata leņķi, bet to jādara uzreiz pie iegādes.

    Imou ir Dahua Technology meitas zīmols, kas Dahua izstrādātos drošības risinājumus piedāvā privātpersonām. Protams, nedaudz dīvainie nosaukumi liecina, ka izcelsme šim viedpalīgam ir Ķīna. Lielajam vairumam, kas nav dzirdējuši par Imou darbību, paskaidrošu, ka zīmols piedāvā dažāda veida novērošanas kameras, viedos durvju zvanus, signalizāciju risinājumus un viedās slēdzenes. Kādu laiku atpakaļ Jurģis apskatīja Imou Ranger 1080P bezvadu kameru un apskatam bija arī Ranger Pro Z kamera istabai.

    Piezīmēšu, ka eksistē vairākas Bullet 2 kameras versijas – Bullet 2, Bullet 2E un Bullet 2C. Zemāk tabulā vari apslūkot to būtiskākās atšķirības.

    Tehniskā specifikācija

    • Kamera: 2 megapikseļi, 1920 x 1080, 1/2.8”, 30 m nakts redze (850 nm IR)
    • Objektīvs: 2.8 mm*: 102°(H), 54°(V), 120°(D) vai 3.6 mm: 89°(H), 46°(V), 108°(D) vai 6 mm: 53°(H), 30°(V), 60°(D)
    • Video: 15 vai 30 kadri sekundē, H.265/ H.264
    • Audio: mikrofons, skaļrunis, 110 dB sirēna
    • Savienojumi: Wi-Fi 4 (IEEE802.11 b/g/n), LAN, microSD atmiņu kartes pievienošana līdz 256 GB, Ethernet 10/100
    • Izmēri: 47.7 × 74.2 × 74.2 mm, ap 280 g
    • Papildus: kustību sensors, divvirzienu komunikācija, iespēja veikt ierakstu microSD atmiņas kartē + NVR + mākoņserverī, IP67 mitruma noturība
    • Darbības temperatūra: no -30°C līdz 60°C
    • Enerģijas patēriņš: zem 5 W
    • Lietotne: Imou Life
    • Cena: ap 75 eiro apskata tapšanas laikā

    * apskatam saņemtā versija

    Izskats un uzbūve

    Pakojam ārā Imou Bullet 2 – visai liela izmēra kastē atradīsi visu, kas nepieciešams ātrai kameras uzstādīšanai. Imou Bullet 2 līdzi tiek dots barošanas bloks aptuveni 3 metrus garā vadā, uzstādīšanai nepieciešamās skrūves, dībeļi un pat neliels trafaretiņš caurumu urbšanai sienā. Kameru iespējams savienot ar Wi-Fi vai Ethernet vadu, bet jāņem vērā, ka netiek piedāvāts PoE (Power over Ethernet), tāpēc nāksies uzstādīt Imou Bullet 2 tiešā elektrības kontakta tuvumā.

    Kā jau minēju iepriekš, Imou Bullet 2 veidota gandrīz pilnībā no kvalitatīvas plastmasas, kas izskatās pēc pulverkrāsota alumīnija. Ap kameras objektīvu un antenu apvalkos ir izmantota nedaudz cita veida plastmasa. Visi stiprinājumi un regulējamā kāja ir pamatīgi, kas rada pārliecinošu sajūtu. Kamera pieregulējama leņķī pret sienu un nofiksējama ar skrūvi, kas arī šķiet pamatīgāk par iepriekš redzētajiem plastmasa risinājumiem un to pievilkšanu ar pirkstiem.

    Tiek solīts, ka Imou Bullet 2 ir ar IP67 mitruma un putekļu noturību. IP67 nozīmē, ka kamerai ir pilnīga aizsardzība pret putekļiem, kā arī to var uz īsu mirkli iemērkt ūdeni, bet lietus un šļaksti no visām pusēm Imou Bullet 2 nekādi neietekmēs. Imou Bullet 2 varam ievietot microSD atmiņas karti, kurā uzkrājas novērošanas video, atmiņas kartes ievietošanai vajadzēs skrūvgriezi.

    Abpus kameras acij ir gaismas diodes – Imou Bullet 2 prot piegaismot kadrā redzamo, bet tā prot strādāt arī nakts režīmā ar infrasarkano staru palīdzību.

    Imou Bullet 2 aprīkota ar 110 dB signalizācijas tauri, kā arī kamerai ir skaļrunis un mikrofons, kas nodrošina divvirzienu balss saziņu, ja kamera uzstādīta pie ieejas durvīm vai līdzīgās vietās. Varēsi arī bērniem pagalmā uzsaukt, lai nāk pusdienās.

    Iestatīšana un iespējas

    Imou Bullet 2 kameras iestatīšana bija ļoti vienkārša, atliek vien uzstādīt viedierīcē Imou lietotni (uz kameras iepakojuma ir QR kods, kas aizved uz Apple vai Google lietotņu veikalu), izveidot savu lietotāja kontu un uzreiz tiek piedāvāta iespēja pievienot kameru. Izvēlies atbilstošu modeli (vari to izvēlēties pēc attēla vai nosaukuma), savieno kameru ar savu mājas tīklu (Wi-Fi) un Imou Bullet 2 kamera ir gatava darbam. Kameras iestatīšanu vari veikt arī pēc tam, kad tā jau pieskrūvēta pie griestiem.

    Imou Bullet 2 kameras iestatīšana aizņems ne vairāk par 5 minūtēm, turklāt man ne reizi nenācās iet kādu soli atpakaļ vai iestatīšanu atsākt no nulles. Te ražotājs ir paveicis lielisku darbu. Vien jānorāda, ka piekļuves kods atrodams vienīgi uz pašas kameras uzlīmētas lapiņas, turklāt tas jau jaunai kamerai ir grūti salasāms, tāpēc šo pieejas kodu vajadzētu kaut kur droši pierakstīt.

    Šoreiz par piekļuves punktu kalpoja viedtālrunis un man par brīnumu Imou Bullet 2 kamera uzreiz pievienojās pie viedtālruņa izveidotā bezvadu tīkla, kā arī vairākas dienas visai stabili darbojās šajā knapajā bezvadu tīklā. Man gan jāsaka, ka citas iepriekš testētās Wi-Fi kameras bija ar nedaudz labāku Wi-Fi uztveršanu, bet Imou Bullet 2 gadījumā to varam labot ar Ethernet vada palīdzību.

    Kamera piedāvā divvirzienu balss saziņu un paziņojumus par kustību, tai ir iebūvēts spēcīgs LED apkārtējās vides izgaismojums, kā arī Imou Bullet 2 ir iebūvēta sirēna ar 110 dB troksni.

    Imou Bullet 2 piedāvā veikt video ierakstu microSD kartē, Imou mākonī vai arī vari šo kameru pieslēgt NVR (Network video recorder). Lētajās novērošanas kamerās tik plašu ierakstu iespēju klāstu reti kad redzēsi.

    Viens no interesantākajiem Imou Bullet 2 trikiem ir spēja atpazīt cilvēku un par to ziņot ar Imou lietotnes palīdzību. Imou Bullet 2 atpazīst cilvēka seju un arī cilvēka kontūras sliktākā izgaismojumā. Te gan jāsaka, ka cilvēku konstatēšana var būt visai kaitinoša, ja to izmantosi pie ielas vai pagalmā, kur pats grozies, jo paziņojumi nāks visu laiku. Ražotājs šai kamerai sola arī individuālu cilvēku atpazīšanas funkciju ar mākslīgā intelekta palīdzību, bet apskata tapšanas brīdī šī funkcija vēl nebija pieejama.

    Video un foto kvalitāte

    Imou Bullet 2 sensors veido video ierastā 1920 x 1080 punktu izšķirtspējā ar 30 vai 15 kadriem sekundē. Imou Bullet 2 kamera izmanto H.264 vai H.265 video kodējumu pēc lietotāja izvēles. Imou Bullet 2 kameras pieejamas trīs versijās ar dažādiem objektīviem. Apskatam bija kamera ar 2.8 mm objektīvu, bet vēl pieejami 3.6 mm un 6 mm objektīvi. Šis ražotāja mājaslapā ir visai dīvaini norādīts, jo šķiet, ka skata leņķu platumi iestatāmi vienai kamerai, nevis tās ir trīs dažādas kameras.

    Manuprāt, Imou Bullet 2 kameras spējas dienas laikā varēja būt augstākas, bet te ir jāņem vērā, ka šos video ir arī kaut kur jāsaglabā, tāpēc tie nevar būt ar ļoti augstu izšķirtspēju, kadru nomaiņu un bitreitu. Turpretī naksnīgajos skatos ar infrasarkano staru kameru man šķita, ka Imou Bullet 2 kameras spējas ir labākas par to, ko biju no šādas 50 eiro ierīces gaidījis. Tumšākā laikā parastajā video režīmā attēla kvalitāte ir drīzāk vāja, bet to pilnīgā kompensē infrasarkano staru kamera.

    Fotogrāfijas tiek uzņemtas ar 2.1 megapikseli (1920 x 1080), tās ir visai vājas, bet dod kaut kādu iespaidu par apkārt notiekošo. Fotogrāfiju detalizācija ir gana augsta, lai varētu mēģināt atpazīt tuvāk pienākušus cilvēkus. Fotogrāfijas nakts režīmā ar infrasarkano staru kameru izskatās kontrastaināk un skaidrāk par to, ko dod dienas režīms.

    Atšķirībā no citām kamerām, Imou Bullet 2 ir iespēja izmantot nakts režīmu gan ar infrasarkano staru palīdzību, gan arī izmantot jau minēto LED prožektoriņu piegaismošanu. Garāžai vai taciņai šāda piegaismošana derēs, bet pagalmu ar Imou Bullet 2 iebūvēto izgaismojumu nevarēs aptvert. Ja izvēlēsies Smarte Mode režīmu, LED izgaismojums ieslēgsies tikai, kad kamera konstatēs cilvēka stāvu kadrā.

    Katrs pats var novērtēt Imou Bullet 2 spējas pievienotajos foto un video paraugos.

    Nobeigumā

    Kopumā jāsaka, ka vienīgais iebildums pret Imou Bullet 2 ir ražotāja visai neskaidri sniegtā informācija par kameras skatu leņķu izvēli. Manuprāt, būtu skaidrāk jānorāda, ka runa ir par trīs dažādām kamerām ar trīs dažādiem objektīviem. Ražotājs gan norādīja, ka mūsu reģionā Bullet 2 kameras tiek tirgotas tikai ar 2.8mm kameru.

    Ļoti būtu gribējies, lai Imou Bullet 2 jau atnāktu ar visām ražotāja ieplānotajām iespējām, nevis tās vēl tiek tikai solītas viedtālruņa lietotnē.

     

    Man patika Imou Bullet 2 uzbūve no pamatīgas plastmasas, kā arī viss salikts bija ļoti precīzi. Tiek solīts, ka Imou Bullet 2 ir IP67 mitruma izturība. Ar Imou Bullet 2 varēsi veikt ierakstu microSD, Imou mākoņserverī vai savā NVR. Te gan jāsaka, ka mākoņserveris ir maksas pakalpojums.

    Video kvalitāte dikti neatšķiras no citām iepriekš izmēģinātām drošības kamerām, bet Imou Bullet 2 piedāvā pāris iespējas, kas nav nedaudz lētākos modeļos. Cilvēka noteikšana ir negaidīti precīza, bet vienlaikus šo iespēju gribas slēgt laukā, jo par to tiek saņemti neskaitāmi paziņojumi lietotnē.

    Patika

    • pamatīga uzbūve
    • plašas video glabāšanas un ieraksta iespējas
    • vienkāršota uzstādīšana gan pie sienas, gan lietotnē

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • no mājaslapas ir neiespējami saprast, ka runa ir par trīs dažādām kamerām
    • kameras noklusējuma parole uzdrukāta uz kameras un nav atrodama nekur citur
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aaa Ppp
    11.06.2021 12:58

    Pāris mēnešus lietoju šo modeli un Bullet 2C savā vasarnīcā. Esmu ļoti apmierināts ar kamerām, jo par šo ciparu nav citu alternatīvu/konkurentu.

    11.06.2021 13:38
    Reply to  Aaa Ppp

    Tu esi palietojis šo kameru ilgāk un kādus vel mīnusus esi pamanījis?

    KKTK
    11.06.2021 15:43
    Reply to  browserinfo

    Hmm, pagaidam mīnusus grādos un dažu gadu saules iedarbību uz šo plastmasiņu… Ārs tomēr ir diezgan skarbi apstākļi, neticās, ka par šo naudu var sanākt kas jēdzīgs.

    Aaa Ppp
    15.06.2021 08:38
    Reply to  browserinfo

    Pagaidām nekādus mīnusus neredzu. Par laika apstākļiem varēšu spriest pēc gada, kad būs pārdzīvota ziema :)

    Andris
    11.06.2021 18:00

    Prasītos video, kur būtu manāma kāda kustība, cik lielā attālumā var normali saskatīt ģīmetni vai auto numuru. 2pikseļi un FHD izskatās pašvaki tomēr.

    Kekss
    12.06.2021 11:16

    Ir video kā velosipēds tiek aizstumts no garāža? Būs paziņojums aplikācijā?

    Reklāma