Web Analytics
More
    Reklāma

    Imou Ranger 1080P bezvadu kameras apskats – kaķu kaitinātājs

    Jaunākie raksti

    Līdz šim mani kaķi mierīgi dzīvoja, spēlējās, ēda, gulēja. Tā tas bija līdz brīdim, kad manā viedpalīgiem atvērtajā miteklī parādījās Imou Ranger 1080P viedā kamera. Ar to iespējams kaķus ne vien novērot, bet arī kaitināt. Tad nu šajā apskatā dalīšos kaķu kaitināšanas tehnikās un pieredzē ar Ranger 1080P kameru.

    Imou ir Dahua Technology meitas zīmols, kas Dahua izstrādātos drošības risinājumus piedāvā mirstīgajiem patērētājiem. Protams, ka dīvainie nosaukumi liecina, ka izcelsme šim viedpalīgam ir Ķīna. Tas arī nozīmē, ka Ranger 1080P tiek piedāvāts par simpātisku cenu ap 65 eiro. Ironiski, ka apskata tapšanas laikā līdz mūsu platuma grādiem nonāca arī jaunāks un advancētāks modelis Imou Ranger 2, kura ieteicamā izplatīšanas cena ir 66 eiro. Lielajam vairumam, kas nav dzirdējuši par Imou darbību, paskaidrošu, ka zīmols piedāvā dažāda veida novērošanas kameras, viedos durvju zvanus, signalizāciju risinājumus un viedās slēdzenes. Tiesa gan nospoilošu apskata beigas uzreiz, sakot, ka par pilnvērtīgu drošības risinājumu Ranger 1080P uzskatīt gan nevajadzētu, bet par pilnvērtīgu kaķu novērošanas ierīci gan.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Kamera: 2MP, 1920 x 1080, 1/2.7”, CMOS, 10m nakts redze, 3.6mm, redzes lauks: 90°(H), 48°(V), 108°(D), 355° horizontāla virzība, 90° vertikāla virzība
    • Video: 15fps, H.264 video kodējums
    • Audio: mikrofons, skaļrunis,
    • Savienojumi: Wi-Fi: IEEE802.11b/g/n, microUSB, microSD atmiņu karšu lasītājs
    • Izmēri un svars: 110 × 96 × 104 mm, 262g
    • Papildus: kustību sensors, divvirziena komunikācija
    • Ražotāja ieteicamā cena: 65 eiro

    Izskatās pieklājīgi

    Dizains atgādina uz podesta uzliktu salmiaki (somu nacionālais gardums – sintētiski iegūta sāļā lakrica) saldējuma bumbu. Pamatne ir balts cilindrs, bet pati rotējošā kamera izvietota melnā lodē. Ņemot vērā, ka kamerai nav akumulators, barība tiek pievadīta pa vadu, tas norāda, ka kamera paredzēta lietošanai iekštelpās. Nav arī nekāda ūdens izturība. Par prasīto cenu arī neko tādu negaidīju. Tieši tādēļ aktuāls ir krāsojums. Kad runa ir par iekštelpu gadžetu, tomēr ir svarīgi, lai aparāts spētu iederēties dažādos interjeros. Melna bumba uz balta podesta ir gana uzkrītoša, lai viesību ciemiņiem liktu pamanīt, ka šeit ir verķis, kas iespējams jūs novēro. Tas var radīt neērtības sajūtu.

    Citādi, dizains ir vienkāršs. Baltajā pamatnē zem Imou logo izvietots indikators. Zaļā krāsa nozīmē, ka viss kārtībā, sarkanā, ka darbība netiks nodrošināta. Sarkans indikators parādās arī virs kameras, kad aktivizēts nakts režīms. Tiem, kam nepatīk pa nakti redzēt zaļus vai sarkanus punktus, varētu nepatikt.

    Pamatnes labais sāns ticis pie skaļruņa un mikrofona caurumiem, bet aizmugure pie gropes, kurā sadzīvo microUSB ligzda vadam un restartēšanas poga. Kamera izvietota rotējošā lodē. Ja ar pirkstu to parotēsiet uz augšu tiksiet pie noslēgtas microSD ligzdas. Tās vāciņš nav visai ērti atverams. Toties kartes novietojums ir asprātīgs un nezinātājam nemanāms. Garnadzis nevarēs iznīcināt lietiskos pierādījumus. Baltā cilindra apakša un līdzi dotie piederumi ļauj kameru pieskrūvēt pie sienas vai griestiem. Te gan jāatceras, ka tad būs vajadzīgs pagarinātājs, jo vads nav visai garšs.

    Sākam lietot!

    Viedpalīgu viena no priekšrocībām ir tā, ka tos viegli sākt lietot. Imou Ranger 1080P gadījumā tieši uzsākt lietot kameru bija laikietilpīgs un sarežģīts process. Protams, ka iespraust kontaktu, ielādēt Imou aplikāciju un nolasīt QR kodu nav problēmu, bet savienot ierīci ar Wi-Fi neizdevās uzreiz. Pirmās trīs savienošanas reizes aplikācija mani nolamāja, ka mans Wi-Fi nav gana labs, lai gan rūterim un pieslēgumam nav ne vainas. Rūtera datus ierīce iegūst no aplikācijas čivināšanas. Tas nozīmē, ka jāpavērš tālruņa skaļrunis pret kameru un jāklausās ilgi un kaitinoši sintētiskas dzeguzes čiepstos. Gandrīz jau padevos un gribēju ierīci sūtīt atpakaļ. Tad ar vadu ierīci pievienoju pa taisno rūterim. Beidzot viss sanāca. Ja rūteris novietots ne visai pieejamā vietā (lai netraucētu bērniem vai kaķiem) tas nav ērti, turklāt aplikācija un Imou mājaslapa sola, ka izdarīs to pati. Pēc tam nekādu problēmu vairs nebija. Atvienoju vadu un novietoju kameru, kur vēlos.

    Pakaitināsim kaķus?

    Kamera sevi sauc par drošības risinājumu. Daļēji šo uzdevumu tā pilda. Aplikācijā attālināti var novērot miteklī notiekošo un saņemt paziņojumus par uztvertu kustību. Aplikācija ļauj ierakstīt notiekošo vai uzņemt fotogrāfiju.

    Aplikācija ir vienkārša un iestatījumi ir gana niansēti. Diemžēl, aplikācija visai bieži nokārās vai nereaģēja. Kameras bumbu ir tīri jautri grozīt sev vēlamajā virzienā. Tiesa gan, ja tiekat savienoti. Viens no Imou Ranger 1080P lielākajiem mīnusiem ir savienojuma nestabilitāte. Lai tiktu pie tiešraides, paiet pusminūte. Reizēm pat vairāk, reizēm ielādēšana apstājas pie 99% un tad sākas no gala. Un tikmēr māja tiek aptīrīta. Tieši tādēļ šo kameru par uzticamu drošības risinājumu uztvert nevar.

    Ja Ranger 1080P drošību uzticēt nevar, tad ķersimies klāt kaķu kaitināšanai. Kameras mikrofons un skaļrunis nodrošina divvirzinu komunikāciju. Kas tas pa zvēru? Tas nozīmē, ka aplikācijā, uzspiežot uz mikrofona ikonas, varat runāt un kamera atskaņos jūsu teikto. Kaķi bija gana apmulsuši, kad manā balsī dzirdēja “kiss, kiss, kiss” vai “ņau” no dīvainā objekta uz palodzes. Tiesa gan jārēķinās, ka visai bieži var nonākt nepatīkamā skaņas cilpā. Ļoti gribētu, lai Imou izlabo šo ar kādu atjauninājumu, jo šī ir viena no labākajām kameras funkcijām.

    Lieliska nakts redzamība

    Protams, ka Ranger 1080P cena diktē video kvalitāti. Ultra platais leņķis visu filmē ar izteiktu zivs acs efektu. Toties nakts redzamība strādā godam. Pilnīgi tumšā telpā iespējams visu saprast. Kamera pati saprot, kad jāaktivizē nakts redzamība, kad video ierakstīt krāsainu. Krāsas ir diezgan sintētiskas, bet no šīs ierīces nebūtu jāgaida augstvērtīga kvalitāte, bet drīzāk ieskats tajā, kas notiek jūsu prombūtnē. Video ir iespējams saglabāt tālrunī, atmiņas kartē ierīcē vai Imou mākonī. Ja izvēlaties mākoni, tad varēsiet saglabāt gana daudz safilmētā materiāla, tikai jārēķinās, ka pēc pusgada tas kļūs par maksas pasākumu.

    Kamera ļauj noteikt kustības jutību, lai paziņojumi nāktu tikai tad, kad tai garām paiet cilvēks, tomēr mani kaķi spēja aktivizēt kustības sensoru pie jebkuriem iestatījumiem.

    Padomi

    Ja esat nolēmuši tikt pie Imou Ranger 1080P, tad te būs daži padomi:

    • Uzstādot ierīci, uzreiz pievienojiet to ar vadu rūterim, aiztaupīsiet daudz laika un kaitinošo čivināšanu
    • Ja izmantojat divvirzienu komunikāciju, pārliecinieties, ka tuvumā nav vecu cilvēku, tas viņus var pārbiedēt, bet draugu izāzēšanai Imou Ranger 1080P būs īstais verķis.
    • Ja kameru gribat pielikt pie sienas vai griestiem, vajadzēs pagarinātāju, jo vads nav pietiekami garš.
    • Mājdzīvniekus var kaitināt uz nebēdu, bet jāatceras, ka zvērs būs apmulsis, jo dzirdēs tikai jūsu balsi, turklāt no dīvaina priekšmeta

    Secinājumi

    65 eiro par drošības ierīci ir ļoti zema cena. Tomēr ikdienas darbība rāda, ka Imou Ranger 1080P uzticēt sava mājokļa drošību nevar. Aplikācija nav uzticama un nevar apgalvot, ka tā nepievils kritiskā brīdī. Kamera ar aplikāciju savienojas nepiedodami lēni. Ne jau velti šī apskata otrā plāna loma uzticēta kaķiem. Šis nav pašmērķīgs literārs izskaistinājums. Esmu priecīgs, ka atradu praktisku pielietojumu Ranger 1080P. Pakaitināt vai nē, bet mājdzīvniekiem ir svarīgi dzirdēt saimnieka balsi, kad saimnieks ilgāku laiku neatrodas mājoklī. Jautājums paliek aktuāls, kam tad īsti Imou Ranger 1080P ir domāts. Te būs mans rezumē: drošību kamerai neuzticiet; mājdzīvnieki būs priecīgi dzirdēt jūsu balsi prombūtnē; bērnu monitorēšanu var apgrūtināt neuzticamās aplikācijas darbība, ja nu vienīgi īslaicīgi gribat attālināti vērot mazuli; varbūt var uzpasēt vecus cilvēkus, bet jau atkal jārēķinās ar aplikācijas nepastāvību.

    Testa laikā neviens dzīvnieks nav cietis. Neaizmirstiet samīļot savus mīluļus, īpaši svētku laikā, jo salūts ir skaļš, lai draugi nepārbīstās!

    Patika

    • Cena
    • Plašas iestatījumu iespējas
    • Divvirzienu komunikācija
    • Asprātīgi apslēpta atmiņas kartes atvilktne
    • Lielisks nakts režīms

    Nepatika

    • Uzstādīšana nav ātra un ērta
    • Aplikācija mēdz uzkārties
    • Savienojums tiek izveidots ļoti lēni, reizēm nesavienojas nemaz
    • Nevar uztvert par drošības risinājumu
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Chinaman
    06.12.2019 18:07

    Dahua – eksploits eksploitā :)

    Just random guy
    09.12.2019 11:39

    Varbūt ir šim divaisam ir sakarīgāka alternatīva ? App kāršanās un sasaistes zaudēšana ir nepieņemama

    Dzintars
    10.12.2019 12:52

    Šādas kameras netā pieejamas arī pa 20€, nemaz nevajag tik dārgu, lai pakaitinātu kaķus.

    18.12.2019 09:48

    Pārbaudīta vimtag cp2, stabilitātes ziņā nav pievīlusi.

    Reklāma