Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radītais DeskTime pamatīgi pārstrādāts Mac un Linux lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Pašmāju tehnoloģiju uzņēmuma Draugiem Group projekts DeskTime nācis klajā ar ievērojamiem Mac un Linux lietotņu uzlabojumiem. DeskTime ir Latvijā radīta automātiskās darba laika un produktivitātes uzskaites programmatūra, kas palīdz analizēt un uzlabot gan komandas, gan individuālo darba efektivitāti.

    Pieaugot pieprasījuma pret attālinātu darbu un elastīgu darba laiku, produktivitātes un laika uzskaites rīki uzņēmumos kļūst par ikdienu. Gan tāpēc, ka tas ļauj vieglāk plānot komandas darba laiku, gan tāpēc, ka laika uzskaite palīdz uzlabot uzņēmuma produktivitāti un efektivitāti. Tomēr galvenais ieguvums ir iespēja veidot veselīgu darba vidi, laikus novēršot darbinieku pārslodzi un veicinot darba un privātās dzīves balansu.

    Reklāma

    Lai uzlabotu lietošanas pieredzi augošajam Mac un Linux lietotāju skaitam, DeskTime laidis klajā ievērojamus dizaina un funkcionalitātes uzlabojumus Electron vidē. Electron (agrāk pazīstams kā Atom Shell) ir atvērtā koda programmatūras ietvars, kuru izstrādājusi un uztur GitHub. Jaunie uzlabojumi dod iespēju daudz ērtāk un pārskatāmāk lietot DeskTime.

    Jaunais projektu pārvaldnieks veidots tā, lai pēc iespējas atvieglotu un automatizētu projektu uzskaiti – tas ir pilnībā pielāgojams lietotāju darba paradumiem, ļaujot vienuviet redzēt un uzsākt laika uzskaiti gan nesen lietotajiem projektiem, gan individuāli izveidotam projektu sarakstam.

    DeskTime pievērš uzmanību lietotāju darba ritmam, tāpēc iespējams uzstādīt un pielāgot regulārus atpūtas atgādinājumus, kā arī ieslēgt privātā laika funkciju, kas pilnībā atslēdz laika uzskaiti un ļauj darba laikā pievērsties personīgām lietām bez bažām par datu konfidencialitāti. Šie paziņojumi veidoti tā, lai palīdzētu lietotājiem labāk plānot darba laiku, pievēršot īpaši vērību regulārai atpūtai un atslodzei no darba ar datoru.

    Pateicoties Electron videi, DeskTime lietotnē uzlabota drošība un izstrādātas vairākas jaunas autorizācijas iespējas ne tikai ar e-pasta vai sociālo tīklu kontiem, bet arī, izmantojot īpašu tīmekļa saiti, kas ļauj vienā solī autorizēties no DeskTime mājaslapas vai e-pasta bez paroles ievadīšanas (Magic-link). Tas ļauj ne tikai daudz ērtāk pieslēgties lietotnei, bet arī nodrošina augstu drošības līmeni.

    Šis atjauninājums lietotājiem būs pieejams jūnija beigās.

    Lietotne šobrīd pieejama ne tikai angļu valodā, bet, pateicoties lielajai pašmāju lietotāju interesei, arī latviski. Drīzumā tiks ieviesta arī pasaulē otrā populārākā valoda – spāņu.

    DeskTime 2020. gadā, sākoties Covid-19 pandēmijai un ievērojami mainoties cilvēku darba paradumiem, piedzīvoja līdz šim lielāko izaugsmi uzņēmuma vēsturē, kad tā lietotāju skaits trīskāršojās, bet gada apgrozījums pieauga par 160%. Šobrīd DeskTime pakalpojumus izmanto vairāk nekā 323 tūkstoši lietotāju visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Peters Leo
    10.06.2021 11:26

    Teiksim tā pamatīga darbinieku izspiegošanas programma, kura izslēdz jebkādu privātumu. Tu pat mierīgi nevari palasīt ziņas, jo visu laiku Jūti, ka tiec novērots :D Man kolēģe teica, ka viņai iepriekšējā darbā priekšnieks licis lai viņa uzņem regulāri PC screenshotus, lai redzētu, ko darbinieks dara, darba laikā….

    10.06.2021 12:08
    Reply to  Peters Leo

    Sveiks!

    Tieši pretēji patiesībā. Mēs strādājam, lai izglītotu gan darba devējus, gan darbiniekus, ka produktivitātei nav nekāda sakara nedz ar monitoringu, ne arī šāda veida mikromenedžmentu.

    Ieviešot uzņēmumā laika uzskaites rīku, primārais vienmēr ir informēt komandu par šādu soli, ideālā gadījumā arī kopīgi par to izlemt un vienoties, kā arī izskaidrot visiem, kāpēc tas tiek darīts un kā tas strādā. Pilnīgi visas DeskTime funkcijas ir pielāgojamas un atslēdzamas – lielākoties aplikācija tiek lietota tīrai laika uzskaitei.

    Pie tam, darbinieki var ieslēgt arī privātā laika funkciju – šādā gadījumā aplikācija datus neiegūst, darbinieks var darīt jebkādas privātas lietas darba datorā, vienlaicīgi nezaudējot darba laika uzskaiti.

    Peters Leo
    10.06.2021 14:26
    Reply to  Uģis

    Nu tur nekas netika, brīdināts, tur laikam bija k kāda funkcionalitāte, ka tu vari uzņemt citu PC skrīnšotus, tā nu viņai vajadzēja ik pa laikam, kolekcionēt pārējo darbinieku ekrānuzņēmumus :D Ja desktime nav izspiegošanas programa, tad kam vajadzīga tāda funkcionalitāte? :D:D:D

    Atradu to funkciju, laikam šis:
    https://desktime.com/faq/general/how-do-auto-screenshots-work

    Peters Leo
    10.06.2021 14:35
    Reply to  Uģis

    P.S. Doma ir laba(pats vari sekot cik daudz pavadi Visual studio, SQL manager, meklējot k ko google…), bet dažas funkcijas kas tur ir, mijās uz privātuma robežas(vai tas ir likumīgi)(Es pat nezinu vai EU tas ir atļauts ņemot vērā cik strikti privātuma likumi mums ir)

    10.06.2021 16:07
    Reply to  Peters Leo

    Paldies par komentāru!
    Ekrānuzņēmumi tiek piedāvāti kā izvēles funkcija, kuru var pieslēgt nepieciešamības gadījumā. Pieredze rāda, ka Eiropā to izmanto ļoti reti, atšķirībā no, piemēram, ASV vai Āzijas, kur ir pilnīgi cits tirgus, nesalīdzināmi lielākas komandas, korporatīvā kultūra utt. Jāsaprot arī, ka tie, kas “skatās uz pirkstiem”, darīs to arī bez laika uzskaites rīka, jo tā diemžēl ir tāda darba kultūra. DeskTime strādā gan darba devēja, gan darbinieka labā. Bez laika uzskaties tā ir arī programma, kas kalpo automatizētai grāmatvedībai, maiņu grafika plānošanai, projektu plānošanai utt. Katrā ziņā, mēs labprāt atbildēsim uz visiem jautājumiem vai bažām.

    Peters Leo
    11.06.2021 20:20
    Reply to  Uģis

    Piekrītu jā, bet ir arī mīnusi, man čoms strādā Dānijas kompānija izdara darbus vismaz par 30% ātrāk nekā ir noteikts(zinātniski ir pierādīts, ka produktivitāte ir pirmajās 5-6h), pārējo laiku viņš var čilot, skatīties ziņas, čatot- laikus pārbrauc mājās ģimene ir laimīga visi ir laimīgi, ieskaitot darba devēju. Izmatojot tāda veida programmas, darba devējs redzēs, ka viņam var dot vairāk tāsku līdz ar to darbā būs jāpavada daudz vairāk laika + stresiņš lielāks, jo viss tak ir laikus jāpadara + tas nāk arī ar stresu ģimenē…. Šī programma ir ideāla priekš sevis, bet līdzko darba devējam ir kotrolē tā čau.

    Koderis
    10.06.2021 12:09

    Brrr, šitās darbinieku izspiegošanas programmas ir darba devēju, kas negrib maksāt normālu algu (piemēram, Draugiem Group) un līdz ar to nespēj nokomplektēt produktīvu kolektīvu izmisuma solis.

    Ir daudz efektīvākās metodes kā pārliecināties vai darbinieks ir lietas koks nevis pastāvīgi lūrēt uz nagiem vai nelasa ziņas vai neskatās kaķus Youtubē. Gribu un skatos, tas man neliedz tikt galā ar saviem pienākumiem :)

    Itanium
    10.06.2021 14:08
    Reply to  Koderis

    Ne tikai tādu, kas negrib maksāt, bet arī tādu, kas nemāk organizēt darbu un atsekot padarīto.
    Nezinu, kam būtu jānotiek manā komandā, lai es aizdomātos par tāda risinājuma izmantošanu. Ja kādam konkrētam indivīdam ilglaicīgi nav performances (padarītais, nevis stundas), tad “Atā, atā!”, nevis auklēšanās ar šādiem risinājumiem.

    10.06.2021 16:11
    Reply to  Koderis

    Ir jāsaprot, ka darba attiecības ir darījums starp abām pusēm, un laika uzskaite kalpo kā pierādījums gan darba devējam, gan darbiniekam, ka darbs tiek veikts. Godprātīgam darba devējam nebūs nekādas vajadzības izspiegot savus darbiniekus, savukārt godprātīgu darbinieku, kurš izpilda dotos uzdevumus vajadzīgajā termiņā, neuztrauks laika uzskaite, jo tā cita starpā dod lielāku brīvību plānot savu laiku un strādāt fleksiblu darba laiku. Ne visi strādā 9-17, un ne visi šajās stundās ir produktīvi, tāpēc laika uzskaite kalpo kā pierādījums nostrādātajam – arī tajos gadījumos, ja cilvēks izvēlas, piemēram, strādāt naktī vai citā sev ērtā laikā. Tāpat esam pieredzējuši, ka ar laika uzskati ievērojami uzlabojas darbinieku noslodze. Skaidri un gaiši redzams, ka “ātrie 5 minūšu darbiņi”, nekad neaizņem 5 minūtes un var nopietni izjaukt darba ritmu. Var laicīgi pamanīt un novērst pārslodzi.

    Itanium
    10.06.2021 16:20
    Reply to  Sintija

    Nē, laika uzskaite nekalpo kā pierādījums nostrādātajam. Tikai paveiktais tam kalpo.

    Gmm
    11.06.2021 08:26
    Reply to  Itanium

    Atkarīgs not tā, ar ko konkrētais uzņēmums nodarbojas! Ne visur to “paveikto” iespējams pamanīt pietiekoši laicīgi…

    Kāds
    10.06.2021 15:07

    “Electron ir atvērtā koda programmatūras ietvars, kuru izstrādājusi un uztur GitHub.”

    Sasmējos par dezinformāciju / nezināšanu.

    KKTK
    11.06.2021 10:03

    Kā jau jebkuru tūli, kāds var izmanto produktīvu, vai ļauni spiegojot. Vismaz reklāmas video tiešām to vien rāda, kā spiegot darbiniekus. BET esmu bijis arī komandā kur vienā dienā sanāk strādāt ar 3-4 dažādām lietām, kur katrai jāreģistrē patērētais, laiks. Un diena no dienas atšķiras. Tad dienas beigās dažreiz grūti novērtēt, cik tad īsti pie katras lietas esi strādājis. Kas vēl notiek, kad 5dien vispār aizmirsti sareģistrēt, tad 1dien galīgi vairs neko neatceries :D Šitāds varētu palīdzēt.

    Krotow
    11.06.2021 19:37
    Reply to  KKTK

    Precīzi tā kā KKTK saka. Un pēc tam augšējie bosi drāž tiešo priekšnieku, ka viņš nespiež savus darbiniekus norakstīt stundas (true story).

    Jānis
    11.06.2021 14:54

    Pats lietoju desktime jau kādu gadu individuāli (personīgā licence) strādājot firmā kā darbinieks un tiekšu tā – ir noteikti uzlabojusies produktivitāte, tīri skatoties uz saviem grafikiem un redzot, ka esmu pavadījis nestrādājot, uzreiz paliek neforša sajūta, tāpēc tagad darbā ~90% vidēji tiek izmantots kā produktīvs laiks, jo nepatīk tā apziņa, ka esmu nosēdējis 8h un nostrādājis tikai 4h, tāpēc cenošos vairs nenodarboties ar muļķībām (kā piemēram šī komentāra rakstīšana, kas pabojās manu statistiku).
    Kā arī ļoti liels pluss, ka zini uz kuriem taskiem pēc tam reportēt laiku nav vairs uz lapiņas jāpieraksta, lai pēc tam nedēļas beigās varētu iesniegt atskaiti.
    Un vēl laba lieta, ka potenciāli mans desktime var kalpot kā pierādījums, kāpēc es tik ilgi taisu konkrētu tasku, ja piemēram puse dienas aiziet meetingos, ja nu kaut kad būs tāds gadījums.
    No mīnusiem – es īsti nesaprotu, kāpēc desktime pārgāja uz electron, jo viens paziņa teica, ka tagad pats app sver 60!!!! reizes vairāk kā iepriekšējā versija. Būs jāuzjautā kā ar RAM un CPU pieaugumu.
    Laikam jau vieglāk atrast javascript programmētājus nekā ?c++? vai uz kā iepriekšējā bija rakstīta.

    Gmm
    11.06.2021 18:39
    Reply to  Jānis

    Kādā nozarē darbojies?
    Mopietni jāiesniedz atskaites par padarīto?
    Ok, nav nekas traks, bet nu tad tiešām šāda programmatūra ir atbalstāma, citādāk terēt laiku atskaites sniegšanai par paveikto ir pilnīgs sviests…

    Jānis
    12.06.2021 19:44
    Reply to  Gmm

    IT. Darba devējam jābillo klients, tāpēc jaaizpilda JIRA uz programmēšanas taskiem, meeting taskiem un cita veida taskiem, lai nedēļas beigās būtu 40h. Protams var jau dienas beigās vai pat pa dienu pildīt ik pa laikam, bet ērtāk, kad viss pašam fonā tiek reģistrēts un tad var kad gribi precīzi aizpildīt.

    Krotow
    11.06.2021 19:37
    Reply to  Jānis

    Komentārus Kursorā jāraksta vakarā mājās. Vai pusdienlaikā no sava telefona.

    Es pats
    11.06.2021 22:56

    Viss nav tik slikti, ir cilvēki, kuriem patīk, ka viņus izspiego, un viņi būs laimīgi par šo aplikāciju. Bet tiem, kuri pārāk augstu vērtē savu privātumu, nav vietas tik progresīvā uzņēmumā kā draugiem grupa.

    Aldis
    12.06.2021 00:27

    Izmēģināju kādus 5-10 laika uzskaites risinājumus, DeskTime ieskaitot. Beigās paliku pie TimeCamp. Funkcionalitāte cik atceros ļoti līdzīga, bet TimeCamp būtiski lētāk sanāca, ņemot uz gadu un ar promo kodu.

    Atziņa sekojoša – tie, kuri iet uz ofisu, tie “strādādā” 8 stundas. No mājām es strādāju tik ilgi kamēr nostrādāju 8 stundas. Tā var apbižoties :D

    Last edited 2 years ago by Aldis Butlers
    Reklāma