Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgā varēs testēt mobilitātes risinājumus

    Jaunākie raksti

    Līdz 31. maijam ir atvērta pieteikšanās uz mobilitātes inkubatora programmu “Urban Mobility Incubator”, kurā dalībniekiem būs iespēja attīstīt savu ideju, prototipēt to reālā pilsētvidē, satikt investorus, kā arī saņemt atbalstu €6000 vērtībā. Inkubatoru piedāvā inovāciju kustība “VEFRESH” sadarbībā ar Elektronikas un datorzinātņu institūtu, Rīgas domi, kopstrādes telpu “Teikums” un ar EIT Urban Mobility Reģionālās inovāciju shēmas atbalstu. Programmai pieteikties tiek aicinātas komandas ar dažādās attīstības pakāpēs esošām idejām klimatneitrālas mobilitātes nodrošināšanai.

    Dalībnieki tiek aicināti pieteikt idejas, kas risina kādu no pilsētas definētajiem klimatneitrālas mobilitātes izaicinājumiem. Piemēram, elektromobilitātes un satiksmes mierināšanas zonu veicināšana vai jaunās paaudzes sabiedriskā transporta pieturvietas vai vienotas lietotnes izstrāde. “Inkubatora programma ir paredzēta risinājumiem, kas uzlabo pilsētas mobilitātes iespējas. Gaidām komandas ar jau nopietnākām iestrādnēm, kā arī jaunas komandas ar pilsētai noderīgām idejām un entuziasmu attīstīt savus prototipus. Kopā plānots uzņemt līdz 8 komandām, kas no jūlija līdz septembrim strādās pie sava risinājuma prototipa izveides un testēšanas VEF apkaimē. Dalībnieki, saskaņā ar epidemioloģisko situāciju valstī, darbosies kopstrādes telpā “Teikums” Jaunajā Teikā vai tiešsaistē,” uzsver VEFRESH vadītājs Viesturs Celmiņš.

    Reklāma

    Dalībniekus ikdienas darbā atbalstīs starptautiski pieredzējuši biznesa, tehnoloģiju un produktu pārdošanas mentori. Atbalstu jaunāko tehnoloģisko un zinātnes sasniegumu iesaistei sniegs Elektronikas un Datorzinātņu institūts. Institūta direktors Modris Greitāns skaidro: “Tehnoloģiskā un zinātnes kapacitāte, ko EDI šajā projektā ir paredzējis nodrošināt, ļaus ne vien saprast vai produkts ir dzīvotspējīgs un realizējams īsā laika posmā, bet arī spēs paaugstināt izstrādātā prototipa vērtību. Mūsu institūtā ir pieejami augsti kvalificēti speciālisti – pētnieki un inženieri, kā arī laboratorijās ir pieejamas modernas iekārtas, kas sniegs neatsveramu pievienoto vērtību inkubatora dalībniekiem.”

    Pēc 10 nedēļu programmas beigām drošu prototipu testēšanu pilsētvidē, speciālos testēšanas punktos, nodrošinās Rīgas dome, kas maijā arī oficiāli pieņēmis, ka VEF apkaime ir viena no trīs pilotteritorijām Rīgā. Pēc prototipu uzstādīšanas inkubatora dalībnieki rudenī risinājumu prezentēs investoriem, lai piesaistītu sēklas kapitālu produkta tālākai attīstībai. Komandas tiek aicinātas pieteikt savu dalību inkubatorā aizpildot pieteikuma anketu www.urbanmolitity.io līdz 31. maijam. Tāpat inovāciju kustība VEFRESH savā Facebook lapā 24. maijā plkst. 17:00 rīkos tiešsaistes jautājumu un atbilžu sesiju, kurā tiks pārrunātas visas neskaidrības un aktualitātes saistībā ar dalību inkubatorā.

    Jau iepriekš vēstīts, ka “VEFRESH” ir inovāciju kustība, kurā 2019. gadā apvienojās lielākie VEF apkaimes uzņēmumi, lai kopīgi veidotu šo teritoriju kā pilsētvides inovāciju centru. Kustības dalībnieki un atbalstītāji ir “Accenture Latvia”, Elektronikas un datorzinātņu institūts, LMT, IT izglītības fonds, nekustamo īpašumu attīstītājs “Pillar”, pilsēta pilsētā “Jaunā Teika”, kā arī VEF Kultūras pils.

    Šo projektu līdzfinansē EIT Urban Mobility, Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) iniciatīva, kas ir Eiropas Savienības struktūra. EIT Urban Mobility mērķis ir veicināt pozitīvas pārmaiņas mobilitātē, lai pilsētas padarītu dzīvojamākas. Vairāk informācija www.eiturbanmobility.eu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma