Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV atceļ Ķīnas uzņēmumam Xiaomi noteiktās sankcijas

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada novembrī, kad pie varas ASV vēl atradās Donalds Tramps, sākās konflikts ar Ķīnas tehnoloģiju uzņēmumu Xiaomi, kad bijušais prezidents to nodēvēja par komunistiskās Ķīnas militāro uzņēmumu, tādējādi to iekļaujot melnajā sarakstā.

    Tas iepriekš liedza ASV uzņēmumiem sadarboties ar Xiaomi, un arī amerikāņiem piederošās akcijas līdz noteiktam laikam būtu bijis jāpārdod. Attiecīgi janvārī uzņēmums iesniedza pieprasījumu tiesā, lai ražotājs tiktu svītrots no šī saraksta, un šajā otrdienā tiesa ir lēmusi par labu Xiaomi. ASV Aizsadzības departaments ir izdevis rīkojumu, lai uzņēmumam atkal atjaunotu iepriekšējās darbības iespējas, tomēr jaunā prezidenta Baidena administrācija kopumā ir bažīga par ASV investīcijām tajos uzņēmumos, kuri ir saistīti Ķīnas militāro jomu.

    Reklāma

    Abas iesaistītās puses vēl nekomentēja, kādi būs tālākie soļi un nosacījumi pēc dzēšanas no melnā saraksta, lai atjaunotu sadarbību. Plašāka informācija gaidāma nākamajā nedēļā – 20. maijā. Salīdzinot ar Huawei situāciju, kurā uzņēmums no ASV ir izslēgts jau no 2019. gada, Xiaomi ar šo situāciju ir ticis galā visai ātri un salīdzinoši nesāpīgi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma