Web Analytics
More
    Reklāma

    2020. gadā Apple aizvākusi 1 miljonu nederīgu lietotņu no App Store

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple dalījies ar informatīvu materiālu par to, kādi drošības pārkāpumi ir novērsti iepriekšējā gadā saistībā ar dažādu viltus lietotņu izmantošanu un naudas izkrāpšanu no lietotājiem.

    Iepriekšējā gadā drošības nolūkos nav tikušas publicētas vai tikušas dzēstas aptuveni 1 miljons lietotņu, kā arī tāds pats daudzums atjauninājumu tikuši apstādināti. Tas viss saistīts ar klientu drošību. Šīs lietotnes acīmredzami ir bijušas paredzētas, lai negodprātīgi iegūtu dažāda veida klientu informāciju, tādējādi pārkāpjot Apple noteiktos drošības noteikumus. Tas ļāvis novērst vairāk nekā 1,5 miljardu dolāru vērtas viltus transakcijas, kas varēja notikt. Uzņēmums norāda, ka šī kontrole ļāvusi izvairīties no vairāk nekā 3 miljoniem nozagtu maksājumu karšu datu.

    Avots: Apple

    Šajā lietotņu skaitā ietilpst vairāk nekā 48 000 produktu, kas saturējuši slēptas vai nedokumentētas iespējas. Tāpat vairāk nekā 150 000 no tām bijušas viltus vai nokopētas lietotnes. App Store nav vienīgais, kas ticis strikti kontrolēts, jo līdzīgi drošības pasākumi notiek arī datoriem paredzētajā programmu veikalā, tai skaitā tiek pārbaudīti arī izstrādātāji, kuri piedalās Apple Developer Program. Iepriekšējā gadā tikuši dzēsti 470 000 esošo lietotāju kontu, bet reģistrēšanās liegta vēl 205 000.

    Jāpiezīmē, ka šādi drošības un tīrīšanas pasākumi skar arī ikdienas lietotājus, jo arī šeit notiek pārbaude un kontu deaktivizēšana. Jāatzīst, ka skaitļi ir visai iespaidīgi, jo aptuveni 244 miljoni lietotāju kontu tika atslēgti no lietošanas, kā arī 424 miljoni dažādu viltus vai aizdomīgu kontu nemaz netika izveidoti. Tie noteikti ir pietiekami lieli skaitļi, kas norāda uz nepārtraukto situācija, kurā kāds vēlas iegūt citu cilvēku informāciju, kā arī Apple spējām to visu kontrolēt un pārbaudīt.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma