Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen prezentē jaunu septiņvietīgo Tiguan Allspace

    Jaunākie raksti

    Volkswagen pārdotākais apvidus auto Tiguan tika atjaunināts 2020. gada rudenī, bet tagad pienākusi kārta versijai ar pagarinātu riteņu garenbāzi. Pārveidots dizains, jaunas vadības un asistentu sistēmas, jaunas premium funkcijas, tostarp interaktīvie IQ.LIGHT LED Matrix priekšējie lukturi un skārienjutīgie paneļi klimata kontroles vadībai, paceļ Tiguan Allspace jaunā līmenī. Šobrīd vairāk nekā katrs otrais Tiguan (55%), kas noripo no montāžas līnijas pasaulē, ir ar pagarinātu garenbāzi. Pēc pieprasījuma Tiguan Allspace ir iespējams pasūtīt ar trešo sēdekļu rindu vai 1920 litru bagāžas nodalījumu. Tiguan Allspace iepriekšpārdošana Latvijā sāksies augustā, bet pirmās piegādes jau tiks īstenotas rudenī.

    Kopš Tiguan Allspace ražošanas uzsākšanas 2017. gadā pasaulē pārdoti aptuveni 1,5 miljons šīs pagarinātās garenbāzes versijas automobiļu. Eiropā piedāvātā pagarinātā versija Tiguan Allspace pēc pieprasījuma pieejama ar trešo sēdekļu rindu, kas ir reta specifikācijas opcija šajā segmentā. Šī iespēja padara šo auto par ideālu partneri ģimenēm vai cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu.

    Reklāma

    Pēc būtiskiem vizuālajiem un tehnoloģiskajiem Tiguan uzlabojumiem tagad kārta pienākusi Tiguan Allspace – ar izteiksmīgāku izskatu, digitālo mērinstrumentu paneli (digital cockpit) un jaunām tehnoloģijām. Tā īpašības kā ietilpīgam apvidus auto saglabājas nemainīgas: piecu sēdvietu konfigurācijā tas piedāvā bagāžas nodalījuma ietilpību no 760 līdz 1920 litriem, bet septiņu sēdvietu versijai – no 700 līdz 1755 litriem. Papildu komplektācijā pieejamos sēdekļus trešajā rindā iespējams nolocīt tā, lai tie cieši iegultos bagāžas nodalījuma grīdā, tādējādi radot līdzenu iekraušanas zonu. Pieejami trīs TSI un divi TDI dzinēji. Septiņu pārnesumu divsajūgu ātrumkārba nodrošina ātru un efektīvu pārnesumu pārslēgšanu, bet papildu komplektācijā pieejamā 4MOTION visu riteņu piedziņa sniedz optimālu saķeri.

    Pateicoties automašīnas priekšas jaunajam dizainam, Tiguan Allspace garums pieaudzis līdz 4723 mm (par 22 mm garāks), bet visi iespaidīgie interjera izmēri saglabājušies nemainīgi. Pārveidotajai priekšai tagad ir neatkarīga radiatora reste un elegantas gaismas. Pirmo reizi Tiguan Allspace iespējams pasūtīt ar IQ.LIGHT LED Matrix priekšējiem lukturiem. Jauns elements ir arī “skrejošā” LED pagrieziena rādītāju funkcija. Abās pārveidotā Volkswagen logo pusēs izgaismota josla radiatora restē rada satriecošu vizuālu izskatu.

    Standarta aprīkojumā pieejamā trīs zonu automātiskā gaisa kondicionēšanas, apsildes un ventilācijas funkcijas tiek pārvaldītas ar jaunu digitālu moduli centrālajā konsolē. Skārienjutīgie paneļi un slīdņi aizņem rotējošo kloķu un taustiņu vietu. Šoferis tagad var arī izvēlēties saņemt informāciju acs līmeņa displejā. Tajā tiek attēlota braukšanas informācija, tostarp ātrums, virzieni un brīdinājumi šofera redzes laukā. Savukārt papildu komplektācijā pieejamā Trailer Assist sistēma atbalsta šoferi, viņam veicot manevrus ar piekabi. Maksimālais piekabes svars ir līdz 2,5 tonnām ar 4MOTION visu riteņu piedziņu.

    Daļēji automatizētu braukšanu nodrošina Travel Assist palīgsistēma, kas Tiguan Allspace izmantota pirmo reizi. Atkarībā no ātrumkārbas tipa sistēma var pārņemt stūrēšanu, bremzēšanu un paātrināšanos ātrumā no 0 km/h (ar divsajūgu ātrumkārbu) vai 30 km/h (ar manuālo ātrumkārbu) līdz pat 210 km/h. Lai to paveiktu, Travel Assist paļaujas uz zināmām sistēmām, tostarp adaptīvo kruīza kontroli (ACC) gareniskajai vadībai un Lane Assist (uzstādīta standarta komplektācijā) sānu vadībai.

    Tiguan Allspace lepojas ar jauno informācijas un izklaides sistēmu – MIB3, kas savienota ar plašu tiešsaistes pakalpojumu klāstu. Tiešsaistes savienošanas vienība (OCU) ar integrētu eSIM ļauj lietotājiem izmantot tiešsaistes pakalpojumus We Connect un We Connect Plus. Atkarībā no aprīkojuma līmeņa MIB3 sistēmu klāsts tiek papildināts ar tādām funkcijām kā dabiska balss vadība, piekļuve straumēšanas pakalpojumiem un mākonī izvietota personalizēšana, izmantojot Volkswagen ID. Turklāt tagad bezvadu režīmā iespējams integrēt aplikācijas, izmantojot App-Connect Wireless, kas paredzēts Apple CarPlay un Android Auto.

    Papildu komplektācijā pieejamā premium skaņas sistēma, ko Volkswagen izstrādājis kopā ar Harman Kardon, nodrošina satriecošu akustisko pieredzi. Zemfrekvences skaļrunis, digitālais 16 kanālu pastiprinātājs, 8 plus 1 augstas veiktspējas skaļruņi un pastiprinātājs ar kopējo 480 vatu jaudu sniedz izteiktu skaņu un bagātīgus basus. Četri skaņas scenāriji, telpiskais režīms un precīza balss reproducēšana garantē augstas kvalitātes skaņu neatkarīgi no pasažieru sēdvietas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    13.05.2021 16:48

    BLA, BLA, BLA – pārdotākais apvidus auto, ar pagarinātu riteņu garenbāzi, pārveidots dizains, jaunas vadības un asistentu sistēmas, jaunas premium funkcijas, piegādes jau tiks īstenotas rudenī, reta specifikācijas opcija, iespēja padara šo auto par ideālu partneri ģimenēm, būtiskiem vizuālajiem un tehnoloģiskajiem uzlabojumiem tagad kārta – ar izteiksmīgāku izskatu, jaunām tehnoloģijām, tie cieši iegultos grīdā, ātrumkārba nodrošina ātru un efektīvu pārnesumu pārslēgšanu, visi iespaidīgie interjera izmēri saglabājušies, neatkarīga radiatora reste un elegantas gaismas, Volkswagen logo rada satriecošu vizuālu izskatu, Tiguan lepojas ar jauno informācijas un izklaides sistēmu, Harman Kardon nodrošina satriecošu akustisko pieredzi, digitālais 16 kanālu pastiprinātājs, 8 plus 1 augstas veiktspējas skaļruņi, pastiprinātājs ar kopējo 480 vatu jaudu sniedz izteiktu skaņu un bagātīgus basus, precīza balss reproducēšana garantē augstas kvalitātes skaņu

    Alberts Kviesis
    13.05.2021 16:51

    8 kanāli un 16 tumbiņas vēl būtu kaut kas, bet te sanāk 30W uz kanālu. Ir kā ir. Pucējuši aprakstu, cik spēka, bet tehniskas informācijas kā nav, tā nav. Pliks mārketings

    Reklāma