Web Analytics
More
    Reklāma

    “Ferrari” plāno turpināt piedāvāt V12 dzinējus

    Jaunākie raksti

    Leģendārais itāļu sporta auto ražotājs “Ferrari” nākotnē negrasās pilnībā atteikties no V12 motoriem. To sarunā ar Top Gear atklājis autoražotāja mārketinga vadītājs Enriko Galiera. Autoražotājs meklē veidus, kā V12 dzinējus saglabāt apritē, jo tā ir daļa no “Ferrari” vēstures un dvēseles.

    “Ferrari” gan nav imūni pret auto pasaules elektrifikācijas tendencēm, autoražotājam piedāvājot gan hibrīdpiedziņu, gan arī gatavojot savu pirmo elektroauto, kuram būtu jānonāk pie klientiem ap 2025. gadu. Tomēr “Ferrari” neaizmirst par savām tradicionālajām vērtībām – inženieri krietni pārstrādājuši 6,5 litru V12 dzinēju, pārveidojot virzuļus, kloķvārpstu, kā arī pilnībā no jauna izstrādājot ieplūdes sistēmu un citas detaļas.

    Reklāma

    Motora uzlabojumos lietotās tehnoloģijas un zināšanas aizgūtas no “Ferrari” Pirmās formulas projekta. Viens no vadošajiem inženieriem Maikls Leiters atzinis, ka jāiegulda milzīgs darbs pētniecībā un attīstībā, lai V12 motori arī turpmāk paliktu apritē, taču tie ir nozīmīga “Ferrari” sastāvdaļa. Autoražotājs neizslēdz nevienu iespēju, proti, V12 motors joprojām varētu tikt piedāvāts kā atmosfēriskais dzinējs, taču netiek izslēgta turbo vai hibrīdpiedziņa. Galvenās lietas gan ir skaidras – dzinējam joprojām jānodrošina liela jauda, atbilstība izmešu standartiem un izcila skaņa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0853
    11.05.2021 09:47

    par v12 gan nav daudz ko satraukties – tagad, kad pasaulē ir tik daudz dullās naudas, benzīna superkārus pārdot drīz būs vieglāk kā pasātus.

    Reklāma