Web Analytics
More
    Reklāma

    Google pakāpeniski sāks pāriet uz obligātu divu faktoru autentifikāciju

    Jaunākie raksti

    6. maijā tiek atzīmēta pasaules paroļu dienu, un Google paziņojis, ka pakāpeniski sāks pilnīgu pāreju uz divfaktoru autentifikāciju, lai lietotāji spētu piekļūt saviem Google kontiem.

    Pieņemu, ka liela daļa ikdienas lietotāju, jau ir ieslēgusi šo papildu drošību, tomēr līdz šim tā nav bijusi obligāta un pilnībā ieviesta no Google puses. Tāpēc tagad situācija sāks mainīties, un visu lietotāju konti, kuri atbildīs noteiktajiem drošības soļiem (atgriešanas e-pasts, pieslēgtās ierīces un kopējā drošība) turpmāk pieprasīs papildu apstiprināšanu, kad tiks ievadīts lietotājvārds un parole. Visdrīzāk tas būs paziņojums telefonā, bet varēs izmantot arī ārēji pieslēdzamās drošības atslēgas, kā piemēram, YubiKey vai Titan.

    Reklāma

    Avots: Google

    Kā norāda Google, tad 66% amerikāņu ir atzinuši, ka ikdienā izmanto vienu paroli visiem servisiem, kas nozīmē, ja kāds no kontiem tiek uzlauzts un šī informācija noplūst, tad tiek radīts ļoti liels risks pārējai informācijai. Uzņēmuma mērķis ir radīt tādu pieslēgšanās veidu, kurš vairāk neprasa ievadīt paroli, bet identificēšanās notiktu tieši caur mobilajām vai citām drošības ierīcēm.

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma