Web Analytics
More
    Reklāma

    “Porsche” plāno būvēt paši savu bateriju ražošanas rūpnīcu

    Jaunākie raksti

    “Volkswagen” koncerna paspārnē esošais “Porsche” plāno paātrināt savu pāreju uz elektroauto, tāpēc uzņēmums gatavojas būvēt pats savu bateriju ražošanas rūpnīcu Vācijā. To intervijā vācu laikrakstam Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung pastāstīja uzņēmuma vadītājs Olivers Blume.

    Eiropas autoražotāji jau ilgāku laiku meklē veidus, kā mazināt savu atkarību no bateriju piegādātājiem Āzijā. Īpaši aktuāli tas kļuvis tieši pēdējā laikā, strauji palielinoties elektroauto skaitam un to ražošanas apjomiem.

    Blume norāda, ka bateriju ražošanas tehnoloģijas ir viena no vācu autobūves nākotnes atslēgām, tāpēc ražošanai jānotiek arī pašā Vācijā, ne tikai ārzemēs. Autoražotājs arī turpmāk izmantos “Volkswagen” radītās baterijas, jo arī mātesuzņēmums strauji plāno palielināt ražošanu, tomēr “Porsche” bateriju ražošanā saskata savu nišu. “Nākotnē noteikti pastāvēs augstas veiktspējas bateriju segments, bet tas saskan ar “Porsche” filozofiju. Tāpat kā līdz šim mēs esam izstrādājuši augstas veiktspējas iekšdedzes dzinējus, tāpat nākotnē vēlamies būt līderi augstas veiktspējas bateriju ražošanā un attīstīšanā,” skaidro Blume.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimonds Kleinbergs
    26.04.2021 12:44

    Joprojām nav skaidrs, vai litijs ir deficīts elements uz šīs planētas. Redzot autobūves entuziasmu pārejai uz elektrību, tā vien liekas, ka to var izrakt jebkurā piemājas mazdārziņā….

    svimart
    26.04.2021 13:48

    Man jau ar kaut kā stāv prātā ka senāk stāstīja par vienu ieguves vietu Andu kalnos, tjipa ka tur beigsies tad cauri ir… Bet kā tad tur patiesībā ir ? p.s. man skolā 94. gadā ar mācīja ka nafta beigsies 2020….

    0853
    26.04.2021 13:53
    Reply to  svimart

    rakstīja, izejot no tolaiku ieguves tehnoloģiju iespējām…ja nebūtu rietumu partneru, tad psrs naftas ieguve droši vien arī sasniegtu savu iespēju robežas.

    Rudolfs
    26.04.2021 16:36

    2 min google būtu sniedzis info, ka litijs uz zemes netrūkst. Te jautājumi ir par citiem elementiem, kas arī iet iekšā baterijās. Bet tur jau arī visas litija baterijas nav vienādas un katrā iet sava sula iekšā.

    Ac/dc
    27.04.2021 06:57

    Litijs nav problēma un tā auto baterijās ir samērā maz. Daudz lielāka problēma ir niķelis.

    Reklāma