Web Analytics
More
    Reklāma

    Oculus sāk piedāvāt virtuālās realitātes briļļu bezvadu savienojumu ar datoru

    Jaunākie raksti

    Aprīļa sākumā parādījās pirmās ziņas par to, ka jaunākais Oculus Quest 2 virtuālo realitātes briļļu modelis saņems iespēju savienoties ar datoru bezvadu režīmā un pārraidīt 120Hz atsvaidzes attēlu. Pagājušās nedēļas beigās šī iespēja sākusi nonākt pie lietotājiem.

    Patiesībā šo var uzskatīt par diezgan lielu notikumu un tehnoloģisko sasniegumu, jo līdz šim virtuālās realitātes brilles ar datoru bija jāsavieno, izmantojot kabeli. Tas, protams, daļēji apgrūtina to lietošanu un spēļu baudīšanu. Pagaidām gan Oculus joprojām norāda, ka augstāku izšķirtspēju spēlētājs saņems ar vada savienojumu. Bezvadu savienojums tiek nodrošināts izmantojot Air Link funkcionalitāti, kas savienos brilles ar datoru, pateicoties bezvadu internetam. Vismaz pagaidām tā darbosies tikai pie noteikti interneta ātruma un stabilitātes. Šis savienojums ļaus spēlēt dažādas VR spēles, kas pieejamas, piemēram, Steam platformā.

    Reklāma

    Air Link savienojums būs pieejams ar jaunāko Oculus Quest 2 sistēmas versiju v28, un vismaz pagaidām tā netiks nodrošināta oriģinālam Quest modelim. Tāpat būs ierobežots izmantošanas laiks, jo bezvadu režīmā brilles, protams, nelādēsies, kā tas būtu ar kabeļa savienojumu. Pats uzņēmums šo funkcionalitāti lietotājiem vēlējās nodot pēdējā aprīļa nedēļā, tomēr saceltā ažiotāža neļāva vairs ilgāk gaidīt, un Air Link parādījās jau pagājušās nedēļas beigās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Booo
    27.04.2021 08:54

    Jau iepriekš varēja un pats to regulāri izmatoju, tāpat kā kolēģi un draugi. Tiesa, tika izmantota Virtual Desktop lietotne, kas tika uzstādīta uz brillēm un datora kā rezultātā varēja mierīgi spēlēt spēles no steam bez vada. Protams, tiek izmantots wifi 5GHz, tagad doma upgreidot wifi uz 6GHz, jo 5Ghz mēdz raustīties, īpaši, ja pc tiek arī laists izmantojot wifi… par V28 tika ziņots jau labu laiku un palaists tīklā, bet līdz mums vēl nav ticis (vismaz svētdien, kad pārbaudiju updates – nebija), bet nu paskatīšos šovakar, paldies par atgādinājumu :) . Ļoti ceru,ka būs izlaboti gļuki uz guardian . Un jā, brilles ir tā vērtas, lai pirktu. Pašam ir vairākas, sākot no sdk pirmsākumiem un nākamo laidienu arī pirkšu, tiklīdz parādīsies.

    Last edited 2 years ago by Booo
    Krists
    27.04.2021 13:11
    Reply to  Booo

    Vakar dabūju jauno updeitu. Bet īsti neizdevās izmēģināt Air Link, jo viņš kaut kā negribēja atrast manu datoru, iespējams tādēļ, ka datorā internets ar vadu pieslēgts, bet cik lasīju, tai nevajadzētu būt problēmai. Ar Virtual desktop vispār nekādu problēmu šajā ziņā.

    Booo
    28.04.2021 08:37
    Reply to  Krists

    Arī tiku pie updates, tiesa, neko neesmu skatījies tālāk, brīvdienās patestēšu, bet, lai darbotos airlinks jābūt pēdējai versijai arī uz pc. Starpcitu, side quest tagad pieejams arī android telefonā, kas nozīmē, ka pēc sakārtošanas vairs nevajadzēs likt brilles pie datora, lai uzliktu trešās puses lietotnes

    pitonsxxl
    27.04.2021 21:09

    Es pēdējās nedēļas vairāk pavadu updeitojot nekā spēlējot :)
    pagāja laiks kamēr sapratu ka updeiti lādējās tikai ja or pievienots ladētājs vai powerbanka, grūti ja nav ļoti garš kabelis kamēr brilles uz galvas.

    Man nav bijuši gļuki līdz šim ar nevienu updeitu, par ko citi sūdzās. Bet arī baigos neieguvumus neesmu jutis, viss strādā stabili un seja svīst :)

    Booo
    28.04.2021 08:39
    Reply to  pitonsxxl

    lai updteitotu, obligātī jābūt pie strāvas, es, parasti – piemetu vadu, uzspiežu lejuplādēt update un aizeju pakaļ aliņam, kamēr to izsūcu – ir jau lejuplādējies. Uzspiežu instalēt un eju pakaļ uzkodām, pēc instala un pirmās palaišanās, pārbaudu vai versija mainījusies un taisu atkārtotu restartu un apdeitoju sev vēlamās lietotnes

    Reklāma