Web Analytics
More
    Reklāma

    IKEA Studio lietotne ļauj pilnībā aprīkot telpu ar mēbelēm, izmantojot papildināto realitāti

    Jaunākie raksti

    Pirms četriem gadiem Apple paziņoja par sadarbību ar mēbeļu ražotāju IKEA, prezentējot papildinātās realitātes servisa ARKit funkcionalitāti un kopējo vīziju par to, ko mums sniegs šīs tehnoloģijas. Šo gadu laikā gan vēl neesam nonākuši līdz ļoti ērtai un noderīgai lietotnei, taču IKEA Studio varētu būt solis tuvāk tam.

    Jaunā lietotne radīta kopā ar Kopenhāgenā bāzēto uzņēmumu SPACE10, un IKEA Studio Beta versijā ļauj izmantot tās iespējas, kādas mēs sagaidītu no ērta papildinātās realitātes risinājuma. Tā ļauj pilnībā noskanēt telpu, griestus un logus, lai pilnā izmērā varētu ievietot digitālu dīvānu, skapi vai galdu. Tāpat būs iespējams likt dažādas mazākas mēbeles, lampas un citas lietas uz jau telpā esošiem objektiem, tādējā piešķirot realitātes sajūtu. Lai redzētu precīzāku gaismas krišanu, lietotne sniegs iespēju arī izslēgt un ieslēgt apgaismojumu.

    Reklāma

    Avots: IKEA

    Protams, nav aizmirsts par svarīgu iespēju mainīt gan telpas, gan mēbeļu toņus, lai tiešām to spētu dizainēt un iztēloties uzreiz. Papildu tam lietotāji varēs dalīties ar jau gatavajiem modeļiem ar citiem lietotāji, kuri varēs veikt papildinājumus. Izmantojot iPhone telefonos esošo LiDAR sensoru, būs iespējams vēl precīzāk izvēlēties mēbeļu novietojumu un kopējo attēlojumu.

    Avots: IKEA

    Pagaidām IKEA Studio ir testa režīmā, tāpēc nepieciešams pieteikties gaidītāju rindā, lai saņemtu savu pieeju lietotnei, kā arī šis joprojām ir Apple projekts, un pagaidām to var testēt Zviedrijas, Spānijas un Dienvidkorejas iOS ierīču lietotāji, bet interesenti var pieteikties gaidīšanā.

    AvotsWired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma