Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel vēlas palīdzēt ražot autobūves industrijai nepieciešamos pusvadītājus

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen Intel paziņoja par 20 miljardu dolāru lielām investīcijām pusvadītāju ražotņu izveidē, lai ražotu arī citu uzņēmumu procesorus, kā arī parādījusies jauna informācija par vēlmi palīdzēt ar autobūves industrijai nepieciešamo procesoru ražošanu, kas gan nav saistīts ar šīm investīcijām.

    Intel CEO Pets Gelsingers (Pat Gelsinger) sniedzis informāciju medijam Reuters par to, ka uzņēmumam jau ir notikušas sarunas ar citiem uzņēmumiem, kuri ražo automašīnu procesorus, un ja viss notiks sekmīgi, tad Intel varētu uzsākt ražošanu pēc sešiem līdz deviņiem mēnešiem. Tas ir saistīts ar to, ka šādas sadarbības gadījumā daļa procesoru tiktu atviegloti un izmantotas jau esošās iestrādes, lai nenāktos gan speciāli būvēt rūpnīcu, gan radīt jaunus ražošanas procesus.

    Reklāma

    Gelsingers nav paudis precīzu informāciju ar kuriem ražotājiem ir notikušas šīs sarunas, tomēr Intel no savas puses jaunās komponentes varētu ražot Oregonas, Arizonas, Ņūmeksikas, Izraēlas vai Īrijas ražotnēs. Šī problēma tiešām ir ļoti aktuāla gan auto, gan citu elektronisko ierīču nozarēs, un diezin vai pirms vairākiem gadiem kāds domāja, ka pusvadītāju trūkums ietekmēs tieši autobūvi. Intel CEO ir ticies ar jauno Amerikas prezidentu, kurš vēlas virzīt iniciatīvu investēt līdz pat 50 miljardiem dolāru pusvadītāju izpētē un ražošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma