Web Analytics
More
    Reklāma

    Akio Tojoda tiek godināts kā 2021. gada Pasaules gada auto personība

    Jaunākie raksti

    Toyota Motor Corporation (TMC) prezidents un izpilddirektors Akio Tojoda ir 2021. gada Pasaules gada auto personība.

    Godalgu piešķīra Pasaules gada auto balvas (World Car Awards) žūrija, ko veido vairāk nekā 90 izcili starptautiski žurnālisti.

    Reklāma

    Pasaules auto balvas žūrija pasludināja: “Akio Tojoda ir harizmātiskais Toyota Motor Corporation prezidents un izpilddirektors, kas daudzus gadus ir veiksmīgi pārveidojis savu uzņēmumu. 2020. gadā viņa vadībā Toyota palika rentabla, neraugoties uz Covid-19, tādējādi aizsargājot darbavietas visā pasaulē. Viņš ir uzturējis Toyota vienmērīgu attīstības tempu savienoto, autonomo, koplietojamo un elektrisko (CASE) automobiļu laikmetā un ir uzsācis Woven City, aizraujošas, reālas nākotnes pilsētas prototipa, būvniecību. Viņš pats aktīvi piedalās autosportā kā braucējs.”

    Atbildot uz Pasaules auto balvas piešķiršanu, prezidents Tojoda teica: “Visu 360 000 Toyota komandas dalībnieku vārdā visā pasaulē paldies par šo milzīgo godu. Tomēr, ja jums nav iebildumu, es vēlētos mainīt šo titulu no gada auto “personības” uz gada auto “personībām”, jo visu mūsu globālo darbinieku, mazumtirgotāju un piegādātāju kopīgie centieni ir patiesi padarījuši Toyota tādu, kāda tā ir šodien. Neviens nevarētu būt vēl veiksmīgāks vai pateicīgāks izpilddirektors par mani.”

    Pateicoties un atzīstot visas autobūves nozares ieguldījumu, viņš turpināja: “Toyota uzņēmumā mums ir ļoti paveicies, ka Covid laikā mēs spējām nosargāt mūsu komandas locekļu nodarbinātību un turpināt darbu, lai risinātu mūsu nozares nākotnes izaicinājumus. Kā uzņēmums mēs esam apņēmušies radīt jaunus veidus, kā atbalstīt mūsu planētas un cilvēku labklājību it visur.

    Šis ir bijis grūts periods pasaules vēsturē. Bet tas mums arī atgādināja, ka cilvēki ir vissvarīgākie. Un, ja mēs, Toyota, varam dāvāt zināmu laimes līmeni viņu dzīvē, mans nebeidzamais mērķis būs darīt tieši to.”

    Akio Tojoda TMC pievienojās 1984. gadā, beidzot Keio universitāti ar grādu jurisprudencē un ieguvis biznesa administrācijas maģistra grādu Bebsona koledžā ASV. Pēc darba daudzās dažādās uzņēmējdarbības jomās Japānā un ārzemēs viņš 2000. gadā pievienojās TMC direktoru padomei. Pēc tam Akio ieņēma vecākā un izpilddirektora vietnieka pienākumus, pirms 2009. gadā kļuva par TMC prezidentu.

    Pasaules Gada auto personības balva tika izveidota 2018. gadā, lai godinātu un cildinātu personības, kas iepriekšējā gada laikā ir devušas nozīmīgu ieguldījumu pasaules autobūves nozarē. Tā ir viena no sešām balvām, ko katru gadu pasniedz programma Pasaules auto balva, kas izveidota 2003. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma