Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā pieejama unikālā miega diagnostikas ierīce WatchPAT ONE

    Jaunākie raksti

    Privātklīnika “Miega slimību centrs” sākusi piedāvāt pacientiem miega diagnostikas ierīci WatchPAT ONE, kura konstatē krākšanu un pauzes elpošanā jeb miega apnoju.

    Pēdējo gadu laikā konstatēts, ka vairāk kā 30% pasaules iedzīvotāju ir problēmas ar krākšanu un tas var norādīt uz miega apnojas esamību. Kā liecina Lielbritānijā veiktais krākšanas pētījums, tad 10% laulību tiek šķirtas tādēļ, ka viens no partneriem ilgstoši krāc un tas netiek ārstēts. Ārstējot pacienta krākšanu tiek uzlabota arī pārējo ģimenes locekļu miega veselība.

    Reklāma

    “Tagad katrs Latvijas iedzīvotājs, kas cieš no savas vai sava partnera krākšanas, bet var būt arī zina par šādas problēmas eksistēšanu vecākiem vai draugiem, var spert nozīmīgu soli tās risināšanā. Nepieciešams iegādāties miega diagnostikas ierīci tiešsaistē vai pasūtīt, piezvanot uz mūsu klīniku. Ierīce tiks ieprogrammēta un nogādāta lietotājam, kas var būt ne tikai jūs pats, bet arī tēvs, meita vai kāds cits jums tuvs cilvēks,” stāsta miega centra vadītājs Artis Svaža.

    Sekojot līdzi jaunākajām inovācijām, miega centrs piedāvā pacientiem 2020.gada galveno novitāti pasaules miega medicīnā WatchPAT ONE ierīci. Tā ir vienīgā vienreiz lietojamā miega diagnostikas iekārta, kas ir ārkārtīgi svarīgi apstākļos, kad notiek dažadu vīrusu plaša izplatība. Iekārta paredzēta lietošanai tikai vienam pacientam un lai veiktu miega diagnostiku, var pat nebraukt uz klīniku, bet pasūtīt iekārtu ar piegādi uz mājām. Iekārta tiek ražota Izraēlā un ir ieguvusi vairākas ļoti nozīmīgas balvas, piemēram, 2020.gada SleepTech Award balvu kā inovatīvākais sasniegums miega medicīnā. Iekārtas ražotājs Itamar Medical tika nominēts balvai “Efektīvākais ieguldījums pacientu drošībā”, kas ir Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta žurnāla (NHJ) partnerības balva. Šobrīd klientu iecienītākie paņēmieni krākšanas ārstēšanā vai novēršanā ir pret krākšanas kapes un CPAP iekārta, taču ārstēšana ir atkarīga no tā, cik sen un cik smagi pacients cieš no miega traucējumiem. Lai diagnosticētu miega traucējumus tiek izmantota WatchPAT ONE ierīce, kas uz nakti ir jāuzliek un lai šo procesu vienkāršotu, tika izstrādāta mobīlā aplikācija WatchPAT ONE.

    “Pēc ierīces lietošanas mūsu ārsts saņems diagnostikas pilnu ierakstu, to atšifrēs, izanalizēs un nosūtīs pacientam uz e-pastu pilnu miega analīzi un rekomendācijas. Tas ir īsts izrāviens miega medicīnā, jo pasūtot miega diagnostikas ierīci, piemēram, šodien, pēc trīs dienām jums būs pilna aina un plāns tālākai darbībai,” skaidro Artis Svaža.

    Ja diagnostikas rezultātā tiks konstatēts, ka naktī cilvēks ne tikai krāc, bet ir arī pauzes elpošanā, pacientam ir tiesības pieteikties miega apnojas ārstēšanai valsts programmā. Programma tiek īstenota sadarbībā ar NRC Vaivari Tehnisko palīglīdzekļu centru. Programmas ietvaros cilvēki ar diagnosticētu vidēji smagu vai smagu apnojas formu var pretendēt uz 80% valsts līdzfinansējumu miega apnojas ārstēšanas aparāta iegādei.

    SIA ”Miega slimību centrs” ir pirmā specializētā privātklīnika Latvijā, kas nodarbojas ar miega apnojas, krākšanas, bezmiega diagnostiku un ārstēšanu. Klīnika tika dibināta 2006. gadā, kad Amerikā praktizējošais ārsts Dainis Irbe un Latvijas uzņēmējs Artis Svaža apvienojās un nodibināja uzņēmumu ”Miega slimību centrs”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma